Ολυμπιακός: Οι τρεις χαφ, Όρτα, Τσικίνιο, Έσε και η διαιτησία

Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για Όρτα, Τσικίνιο, Έσε και η διαιτησία που είχε ο Ολυμπιακός στα δύο ματς με τη Φερεντσβάρος.

Ολυμπιακός: Οι τρεις χαφ, Όρτα, Τσικίνιο, Έσε και η διαιτησία

Πριν το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το είχε δηλώσει πως δεν θα αλλάξει το πλάνο του. Ο Βάσκος προπονητής είχε φωτογραφίσει τους ποδοσφαιριστές που του έδωσαν τη μεγάλη νίκη της Τούμπας.

Τα κλειδιά της σπουδαίας επιτυχίας του Ολυμπιακού τα κρατούσαν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Αντρέ Όρτα, τον Τσικίνιο και τον Σαντιάγκο Έσε. Οι τρεις χαφ είναι αυτοί που έχουν κάνει τη διαφορά σε ένα ματς που η Φερεντσβάρος δεν πήρε ανάσα.

Οι δύο Πορτογάλοι χαφ πίεσαν πολύ σωστά ψηλά την άμυνα της ουγγρικής ομάδας και με καθοριστικά κλεψίματα, ενώ αμέσως προωθούσαν τη μπάλα μπροστά. Όρτα και Τσικίνιο έκαναν εξαιρετική δουλειά με τον δεύτερο μάλιστα να πατάει και την περιοχή των Ούγγρων, ενώ είχε και χαμένη ευκαιρία για να σκοράρει.

Ο δε Όρτα από την πλευρά του ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει την πάσα στον Φορτούνη που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πορτογάλος χαφ είχε 65 επαφές με τη μπάλα και ήταν αυτός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να πάρει μέτρα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Όταν εκείνος πήγε δίπλα στον Ελ Κααμπί μετά την προτροπή του Μεντιλίμπαρ αμέσως πήρε μέτρα και η ομάδα του.

***Και επειδή κάποια πράγματα έχουν τη μικρή τους σημασία σε αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε καταλύσει στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτό που είχε μείνει η Σεβίλλη στον τελικό με τη Ρόμα. Ήταν κάτι που το σχολίασε ο Βάσκος προπονητής επισημαίνοντας πως όλα του θυμίζουν όσα είχαν συμβεί πριν μερικούς μήνες.

***Τόσο στο πρώτο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος όσο και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης ο Ολυμπιακός πήρε σφυρίγματα που δικαιούταν με τη βοήθεια του VAR. Στο πρώτο ματς ακυρώθηκε το γκολ του Βάργκα και στη ρεβάνς δόθηκε το πέναλτι στον Ελ Κααμπί. Συνολικά η διαιτησία και στις δύο αναμετρήσεις ήταν αρκετά καλή για τον Ολυμπιακό. Σε σχέση με ό,τι συνέβαινε σε προηγούμενα ματς που οι Πειραιώτες είχαν παράπονα τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.