Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος.

Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα»

Στην ατμόσφαιρα που ετοιμάζουν οι οπαδοί της Φερεντσβάρος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως δεν θα επηρεάσει την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Έχετε έρθει σε μία πόλη που έχετε τις καλύτερες αναμνήσεις, πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι ανάλογο και μετά από αυτό το ματς;

«Η αλήθεια είναι ότι μου θυμίζει πολύ εκείνη τη μέρα. Έχω όμορφες αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη. Και η Σεβίλλη μου θυμίζει τον Ολυμπιακό. Αύριο δεν θα παίξουμε τελικό, αλλά μία πρόκριση. Οι παίκτες πρέπει να κάνουν ένα καλό παιχνίδι για να πάρουν την πρόκριση. Εξαρτάται από τους παίκτες πόσο συγκεντρωμένοι θα είναι. Όσο πιο συγκεντρωμένοι θα είναι τόσο πιο κοντά θα είμαστε να πάρουμε την πρόκριση».

Τακτικά τι θέλετε να έχει η ομάδα σας σε αυτό το παιχνίδι για να πάρει την πρόκριση με τη Φερεντσβάρος;

«Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο και μας πίεσε πολύ να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Επομένως αύριο θέλω να μπούμε πολύ καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο ματς. Αν μπούμε καλύτερα και τον πιέσουμε ψηλά και τον υποχρεώσουμε να γίνει το παιχνίδι όπως θέλουμε θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Εάν αναγκαστούμε να παίξουμε πίσω θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει οι ομάδες μου να αμύνονται ψηλά και όχι πίσω. Στόχος είναι να βγούμε και να παίξουμε ψηλά και να έχουμε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό. Αυτό είναι που θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από την αρχή του αγώνα».

Έχετε καταλήξει στα πλάνα σας για την ενδεκάδα;

«Θα δείτε αύριο. Πολλά μπορούν να συμβούν σε μία προπόνηση. Λίγο πολύ ξέρω το προφίλ της ενδεκάδας. Όλοι οι παίκτες μας είναι καλά. Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις και πιθανότατα θα γίνει κάποια αλλαγή, αλλά θα δείτε αύριο τι θα γίνει».

Θεωρείτε πως η μεσαία γραμμή και το πώς θα παρατάξετε το στυλ της ενδεκάδας θα είναι το κλειδί για την πρόκριση;

«Όχι, είναι μία ιδέα που έχω ως προπονητής. Μου αρέσει πιο ψηλά η άμυνα. Όποιος ποδοσφαιριστής θέλει να με ακολουθήσει θα πρέπει να προσαρμοστεί. Είναι όλοι καλοί ποδοσφαιριστές και ανταποκρίνονται γρήγορα σε αυτά που τους ζητάω. Το ευχάριστο είναι πως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν καλά σε αυτή την ιδέα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για εμάς».

Ο κ. Στάνκοβιτς μίλησε για ατμόσφαιρα κόλαση σε αυτό το ματς και τόνισε πως είναι το ματς της χρονιάς. Από τη δική σας πλευρά πως θα περιγράφατε αυτό το ματς;

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι μία πρόκριση. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα όπως είπε και ο Τσικίνιο οι παίκτες προτιμούν να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο παρά σε ένα άδειο γήπεδο. Εμείς προερχόμαστε από τη Θεσσαλονίκη και από μία κόλαση. Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα πηγαίνουμε σε γήπεδα που θα υπάρχει κόσμος που θα υποστηρίζει την ομάδα του. Επομένως θα πρέπει να το συνηθίσουμε».