Ολυμπιακός: Ας παίζει έτσι και ας μην έχει... αναβολές

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα. Όχι για προκρίσεις ή τίτλους. Για την επιστροφή στην κανονικότητα. Κι αυτό δεν μπορεί πλέον να... αναβληθεί. 

Ολυμπιακός: Ας παίζει έτσι και ας μην έχει... αναβολές

Είχε τέτοιο πάθος και διάθεση για μπάλα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Φερεντσβάρος που άφησε πιο μεγάλη ικανοποίηση κι από την ίδια τη νίκη. Αυτό ήταν πιο μεγάλο κέρδος κι απ΄ το ότι μπήκαν βάσεις για μια πρόκριση ιδιαίτερης δυσκολίας και σημασίας.

Αλλά για την πρόκριση από... Δευτέρα. Την Κυριακή (18/2) ο Ολυμπιακός έχει ντέρμπι στην Τούμπα κι εκεί καλείται να δείξει συνέχεια. Μπορεί να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, μπορεί και να μην πάρει. Το πιο ικανοποιητικό θα είναι να δείξει ξανά ότι επιστρέφει. Ότι γίνεται πάλι κεφάτος για ποδόσφαιρο. Καλό και σύγχρονο.

Νικήσει δε νικήσει στην Τούμπα ή στην Βουδαπέστη ο Ολυμπιακός ξέρει πια πολύ καλά ότι έχει προπονητή. Πολύ καλό προπονητή. Δεν ήταν μόνο ο Μεντιλίμπαρ που άλλαξε το κλίμα, σίγουρα είναι και πως μπαίνοντας στην τελική ευθεία μιας σεζόν που δεν πήγε καλά αλλά εξακολουθεί να έχει δύο στόχους, οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από λάθη ή ευθύνες άλλων. Πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Με την Φερεντσβάρος το έκαναν στον απόλυτο βαθμό. Κι εκείνοι που άρχισαν και όσοι ήρθαν από τον πάγκο.

Τώρα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια χωρίς... αναβολές. Σιγά μην το ανέβαλλαν το ντέρμπι, θα ήταν τρομερό χτύπημα κατά της ισονομίας και του κύρους ενός αδιάφθορου πρωταθλήματος. Καλύτερα έτσι για τον Ολυμπιακό. Σε μια από τις κακές σεζόν του, δεν είναι και πολλές, κάνει διάφορους γνωστούς και μη εξαιρετέους (συνήθως και μη... Ευρωπαίους) να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Στην Ουγγαρία το βλέπουν αλλιώς, την εξυπηρετούν την Φερεντσβάρος κι ας είναι δεύτερη και δίνει μάχη για τον τίτλο με την Πακς. Εκεί Πακς, εδώ βλαξ.

Τέλος πάντων, για τον Ολυμπιακό μετράει η συνέχεια. Σε πάθος, όρεξη, δυνάμεις, αποφασιστικότητα, επιθετικότητα. Όπως έκανε ο νέος προπονητής του που ακόμη κι αν δεν κερδίσει σε Τούμπα ή Βουδαπέστη, είναι ένας προπονητής απόλυτης εγγύησης. Εγγύησης ότι θα ξαναδούμε τον Ολυμπιακό να παίζει έτσι όπως απέναντι στην ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς, αήττητη έως τώρα σε δώδεκα αγώνες της φέτος στην Ευρώπη, αλλά ηττημένη στο Φάληρο.

Ας συνεχίζει να παίζει έτσι ο Ολυμπιακός και θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα πάντως θα δούμε ξανά πολύ καλή ομάδα. Όπως πρέπει να συμβαίνει με αυτή που έχει το διπλάσιο σε αξία ρόστερ από τις άλλες μεγάλες ελληνικές. Και από την Φερεντσβάρος.