Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έπιασε στον ύπνο τον Στάνκοβιτς

Οι κινήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το 60’ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού και τον οδήγησαν σε ένα «χρυσό» 1-0 απέναντι σε μία Φερεντσβάρος που είχε έρθει με... αέρα στην Ελλάδα. 

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έπιασε στον ύπνο τον Στάνκοβιτς

Η Φερεντσβάρος ήρθε με… αέρα στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες της έκαναν όνειρα για σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει σε νέα αλλαγή προπονητή και ήταν «πληγωμένος» μετά την ήττα στη Λεωφόρο, θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για να περάσουν στους «16» του Conference League.

Αν εξαιρεθούν τα πρώτα τέταρτα στα δύο ημίχρονα που η Φερεντσβάρος επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το 60’ έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Όταν εντόπισε το πρόβλημα που είχαν οι Μασούρας και Αλεξανδρόπουλος με την έλλειψη δυνάμεων, δεν το πολυσκέφτηκε. Έριξε στη μάχη τους Όρτα και Ποντένσε και κάπως έτσι ξεκίνησε για τα καλά η ερυθρόλευκη ανωτερότητα.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Στάνκοβιτς θα αντιδρούσε, γιατί οι παίκτες της Φερεντσβάρος είχαν αρχίσει επίσης να ξεμένουν από δυνάμεις. Ωστόσο, αντέδρασε μετά από σχεδόν 15 λεπτά με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Κι όταν προχώρησε ο Σέρβος στις δικές του αλλαγές, ο Μεντιλίμπαρ για να τον αιφνιδιάσει και να τον πιάσει περισσότερο στον ύπνο, έριξε στη μάχη τον Γιόβετιτς, έπαιξε με δύο επιθετικούς και κάπου εκεί τα έχασαν οι Ούγγροι.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ έπαιξαν κομβικό ρόλο στο τελικό 1-0. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι παίκτες όπως οι Έσε και Ροντινέι είχαν το δικό τους μερίδιο επιτυχίας. Ειδικά ο Ροντινέι που στο τελευταίο μισάωρο έμοιαζε με «οδοστρωτήρα». Από δική του σέντρα προήλθε το 1-0, από δικές του επελάσεις δημιουργήθηκαν κι άλλες προϋποθέσεις για γκολ, ενώ χάρη στα δικά του τρεξίματα ο Στάνκοβιτς αναγκάστηκε να βγάλει στο δεύτερο μέρος τον πολύ επικίνδυνο του πρώτου ημιχρόνου Μαρκίνιος.

Επιδραστικός λοιπόν ο Μεντιλίμπαρ στην εξέλιξη του αγώνα στο δεύτερο μέρος, κέρδισε κατά κράτος τον Στάνκοβιτς, αλλά ακόμα η δουλειά δεν έχει «τελειώσει» για τους Πειραιώτες.

Το πρώτο βήμα έγινε, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε, πάει στη Βουδαπέστη με το υπέρ του σκορ, αλλά η Φερεντσβάρος θα είναι πολύ πιο υποψιασμένη στη ρεβάνς, καθώς περίμενε προφανώς έναν «ασθενή» Ολυμπιακό στο Φάληρο, αλλά είδε μία ομάδα που ξεχείλιζε από πάθος. Συν τοις άλλοις, θα είναι πολύ πιο αγχωμένη σε σχέση με το ματς του Καραϊσκάκη, γιατί οι παίκτες της έλεγαν ότι θέλουν να φτάσουν ψηλά στο Conference League και θα κληθούν μπροστά στο απαιτητικό κοινό τους να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.