O κόσμος περιμένει να δει κανονικό Ολυμπιακό

Στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει ξαναβρεί τη δύναμη της έδρας του στην Ευρώπη κι η επιστροφή του κόσμου στο ματς με την Φερεντσβάρος γίνεται με ανυπομονησία. Για πολλά.

O κόσμος περιμένει να δει κανονικό Ολυμπιακό

Έπειτα από πολλούς μήνες και από το χαμένο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, ο κόσμος του Ολυμπιακού επιστρέφει στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» και περιμένει να δει κάτι σαν νέο ξεκίνημα.

Έχει ενθουσιασμό και ανυπομονησία να βρεθεί ξανά στο γήπεδο της ομάδας του, περιμένει υπερπροσπάθεια από τους παίκτες, έχει ελπίδα με το νέο προπονητή και σίγουρα δεν πιστεύει σε θαύματα. Πιστεύει, ωστόσο, στην ίδια την ομάδα και στην προοπτική να αλλάξει σε σχέση με την πρόσφατη – και γενικά τη φετινή εικόνα της – σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Και προσδοκίας για μια πρόκριση που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ατμόσφαιρα. Μπορεί να μη φέρει ευρωπαϊκό τρόπαιο ή να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε επίθεση για τον τίτλο, αλλά σίγουρα μπορεί να διαφοροποιήσει το ίδιο το κλαμπ.

Ο Μεντιλίμπαρ ήταν απλός, όπως τον περιμέναμε. Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, με καθαρές κουβέντες και πίστη στους παίκτες του. Από τους οποίους, όμως, περιμένει πολλά. Ανταπόκριση και αντίδραση.

Η Φερεντσβάρος έχει έναν διάσημο ποδοσφαιράνθρωπο στον πάγκο, έχει γίνει πολύ δυνατή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι αήττητη φέτος στις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος στην ΟΥΕΦΑ και κρυφοβλέπει να έρθει ξανά στην Ελλάδα, Αποκλείοντας μετά τον Ολυμπιακό και… άλλους μέχρι τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Το σίγουρο είναι, έτσι όπως είδαμε τον Στάνκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ότι έχει κάνει όλη την προεργασία για να προκριθεί. Και θέλει να το κάνει άμεσα. Από το πρώτο παιχνίδι.

Για τον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο ματς έχει πολλαπλή σημασία. Να βάλει βάσεις πρόκρισης. Να συνδεθεί ξανά με το κοινό του, να το ικανοποιήσει. Να παίξει έτσι όπως ακριβώς ζήτησε στη συνέντευξη Τύπου και ζητά διαρκώς από τους παίκτες του ο Μεντιλίμπαρ. Τα κίνητρα είναι πολλά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην αναζητηθούν σε ένα παιχνίδι που στη συγκεκριμένη φάση και εποχή, ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί. Κι αυτό μπορεί να βγει σε καλό.

Μην ξεχνάμε ότι φέτος στο Φάληρο νίκησε Γκενκ και Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη, έχασε στο όριο από την Φράιμπουργκ και έβαλε πέντε στους Σέρβους. Γιατί να μην το συνεχίσει; Μετά από μία διετία που στο γήπεδό του δεν μπορούσε να νικήσει και έχανε και με βαριά σκορ, τώρα είναι αλλιώς.