Ο Ολυμπιακός και οι ιδιαιτερότητες μιας κλήρωσης

Πολλά θα είναι αλλιώς τον επόμενο Φεβρουάριο. Και για τον Ολυμπιακό και για τον αντίπαλο που θα μάθει στην κλήρωση του Conference League (18/12). Σε ποια κατάσταση είναι τώρα οι οκτώ υποψήφιοι αντίπαλοι στις λίγκες τους. 

Ο Ολυμπιακός και οι ιδιαιτερότητες μιας κλήρωσης

Ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του το πρωτάθλημα και θα συνεχίσει να το έχει για καιρό (όπως και το Κύπελλο), διότι οι αγώνες του στο Conference League αργούν. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που είναι υποψήφιες αντίπαλοί του, με εξαίρεση την Μπόντο Γκλιμτ που έχει πάρει τον τίτλο στη Νορβηγία και θα κάνει προετοιμασία ουσιαστικά για εκείνα τα παιχνίδια, στις 15 και 22 Φεβρουαρίου.

Συνεπώς η κλήρωση της Δευτέρας (18/12-15.00) θα προσφέρει εκτιμήσεις και αναλύσεις που δεν θα έχουν τόσο μεγάλη σημασία, διότι και ο Ολυμπιακός και ο αντίπαλός του θα είναι αλλιώς δυο μήνες αργότερα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι άλλες ομάδες είναι στην εξής κατάσταση στα πρωταθλήματά τους:

Στην Κροατία η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι 3η, με επτά βαθμούς απόσταση από την πρωτοπόρο Χάιντουκ την οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/12). Έχει όμως και δύο ματς λιγότερα.

Στην Γερμανία η Άιντραχτ είναι 7η και θα πρέπει να δώσει μάχη στη συνέχεια για να μπορέσει να παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Μάχη που θα δώσει φυσικά και μέσω της κατάκτησης του Conference League.

Στην Πολωνία η Λέγκια Βαρσοβίας είναι 6η στο πρωτάθλημα, έχοντας έντεκα βαθμούς απόσταση από την κορυφή.

Στην Σλοβακία η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη Ζίλινα, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο.

Στο Βέλγιο η Γάνδη είναι 3η με απόσταση εννιά βαθμών από την πρωτοπόρο Ουνιόν και τριών από τη δεύτερη Άντερλεχτ.

Στην Ουγγαρία η Φερεντσβάρος είναι 2η με απόσταση τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Πάκσι αλλά και με ένα ματς λιγότερο.

Στην Βουλγαρία η Λουντογκόρετς είναι 2η πίσω από την Τσέρνο Μόρε, με τρεις βαθμούς διαφορά και ένα ματς λιγότερο.

Με βάση λοιπόν τη δυναμικότητα των πρωταθλημάτων και τις θέσεις που έχουν τώρα οι ομάδες, μια πολύ καλή κλήρωση θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτή με την Λέγκια. Όμως, με βάση το τώρα. Είπαμε, ο Φλεβάρης αργεί...