Εκτός από ρεκόρ και λεφτά, κέρδισε χρόνο και ηρεμία

Η εκπληκτική, ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, έφερε -εκτός των άλλων- ηρεμία στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του για να δουλέψουν όπως εκείνοι θέλουν. 

Εκτός από ρεκόρ και λεφτά, κέρδισε χρόνο και ηρεμία

Δεν είναι είδηση η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ελσίνκι. Άλλωστε, το ματς είχε πάρει χαρακτήρα... πάρτι εδώ και ημέρες, με τους «ασπρόμαυρους» να παίζουν για τα κέρδη, το ευρωπαϊκό πρεστίζ τους και το ρεκόρ και τους Φινλανδούς οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τις εγχώριες υποχρεώσεις τους, να μετρούν αντίστροφα για... διακοπές.

Αυτό που αξίζει αναφοράς είναι η σοβαρότητα των παικτών του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμα και όταν το ματς είχε κριθεί. Αυτές οι λεπτομέρειες αποτυπώνουν το κλίμα αλλά και την κατάσταση μιας ομάδας. Ο αγωνιστικός χώρος είναι καθρέπτης και δεν μπορείς να κρυφτείς.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται εδώ και καιρό σε φόρμα. Ο πλουραλισμός στην επίθεση, οι τελικές που μετράει ανά αγώνα και κυρίως τα αποτελέσματα, δικαιώνουν όσους τη χαρακτηρίζουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Και σε αυτό έχει βοηθήσει το Conference League.

Ας το εξηγήσουμε. Όταν έκανε την ανατροπή στην πρεμιέρα με την Ελσίνκι, είχαν προηγηθεί κακές εμφανίσεις και... γκέλες στην Ελλάδα. Ένας όμιλος, αν εξαιρέσουμε την Άιντραχτ, βατός, που έδωσε τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να τον προσεγγίσουν σωστά και να αρπάξουν (με το σπαθί τους) όλα τα καλά! Ηρεμία, χρόνο, εμπιστοσύνη από τον κόσμο και άλλα πολλά και σημαντικά.

Για φανταστείτε να έπαιζε ο ΠΑΟΚ σε έναν όμιλο όπως αυτός της ΑΕΚ και να έπρεπε να αντιδράσει απέναντι σε Μαρσέιγ, Άγιαξ και Μπράιτον; Θα ήταν δύσκολο! Ωστόσο το Κόνφερενς και η αποτελεσματικότητα του, έφερε ηρεμία και συσπείρωση, αρετές που λειτούργησαν υπέρ του.

Πλέον, ο «Δικέφαλος» θα πιει το.. νέκταρ της επιτυχίας, θα στρέψει το βλέμμα του στην Ελλάδα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και θα ετοιμάσει τα ευρωπαϊκά... κοντομάνικα για τον Μάρτη. Θα έχει ενδιαφέρον η κλήρωση αλλά και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται τότε. Στον παρόντα χρόνο όμως μπορεί να πανηγυρίσει και να απολαύσει την επιτυχία του.