ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Τρίποντο-χρυσάφι στις καθυστερήσεις

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε κόντρα στην ποιοτικά ανώτερη Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πήρε το τρίποντο-χρυσάφι στο 92’ με γκολ του Κώστα Κουλιεράκη (2-1).

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Τρίποντο-χρυσάφι στις καθυστερήσεις

Σε ένα πολύ δύσκολο εκ των προτέρων ματς κόντρα στην ποιοτική Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο τρίποντο στις καθυστερήσεις (2-1). Ο Κώστας Κουλιεράκης που έκανε το λάθος που οδήγησε στην ισοφάριση των γερμανών ήταν αυτός που χάρισε την μεγάλη νίκη στον «δικέφαλο του βορρά», στο 92’. Δεύτερη σερί στο γκρουπ, έπειτα από το διπλό στο Ελσίνκι και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Ο «δικέφαλος του βορρά είδε γκολ του Αλί Σαμάτα να ακυρώνεται για... χιλιοστά ως οφσάιντ στο 16’, αλλά πήρε το προβάδισμα στο σκορ με κτύπημα φάουλ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Οι Γερμανοί, ωστόσο, πίεσαν πολύ στη συνέχεια, κατέγραψαν 19 τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό τους έναντι τεσσάρων του «δικεφάλου του βορρά» και έφθασαν στην ισοφάριση, αξιοποιώντας το λάθος του Κουλιεράκη.

Δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην ολική ανατροπή, καθώς το φάουλ του Σαϊμπί στο 86’, απέκρουσε ο Κοτάρσκι πριν καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και στο φινάλε η τύχη χαμογέλασε στους θεσσαλονικείς, με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον νεαρό στόπερ.

ΤΑ ΓΚΟΛ
28’: Ωραία κούρσα έκανε ο Μουργκ από δεξιά και κέρδισε φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος με έξοχο αριστερό εσωτερικό φάλτσο έστειλε τη μπάλα στην απέναντι δεξιά γωνία, περνώντας από πολλά σώματα και από τον Τραπ που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία προς τα δίχτυα (1-0).
68’: Ο Μαρμούς πίεσε και έκλεψε τη μπάλα από τον Κουλιεράκη, προχώρησε μόνος και εκτέλεσε με το δεξί ισοφαρίζοντας σε 1-1.
92’: Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Άιντραχτ. Ο προωθημένος Κουλιεράκης σούταρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 28’ Ζίβκοβιτς, 92’ Κουλιεράκης-68’ Μαρμούς.
Διαιτητής: Σιμόνε Σάτσι (Ιταλία)
Κίτρινες: Ενκουνκού
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μεϊτέ (77’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (67’ Σαβαμπ), Τάισον (77’ Ντεσπότοφ), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (85’ Τόμας).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Ντίνο Τοπμέλερ): Τραπ, Τούτα, Κοχ, Πάτσο, Λάρσον (90’ Χασέμπε), Σκιρί, Νάουφ, Ενκουνκού (46’ Μπούτα), Σαϊμπί (90’ Φέρι), Χάουγκε (61’ Εμπίμπ), Μαρμούς.