Και όμως, είναι ακόμα εδώ…

Ο 35χρονος Τάισον και ο 37χρονος Βιεϊρίνια ηγήθηκαν της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League

Και όμως, είναι ακόμα εδώ…

«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός» τραγουδούσε πριν από 30 χρόνια η αδικοχαμένη Aaliyah και θα μπορούσε να είναι αυτός ο ρυθμός που «χόρευαν» περιχαρείς στην Τούμπα, στο φινάλε του ματς με την Χαρτς, ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Τάισον. Τα «γερόντια» του ΠΑΟΚ, που όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά φρόντισαν να είναι οι «ψυχές του πάρτι» που στήθηκε με την μεγάλη νίκη επί των σκωτσέζων και την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Ο Βιεϊρίνια, άλλωστε, το επανέλαβε στις δηλώσεις του μετά το ματς, πως θέλει και μπορεί να βγάζει ολόκληρα 90λεπτα. Στην πράξη, βέβαια, επιβεβαίωσε πως έχει ένα ποιοτικό μισάωρο… βαριά ημίχρονο και αυτό κόντρα σε έναν αντίπαλο-σάκο του μποξ, όπως ήταν η Χαρτς. Για τον Τάισον τα πράγματα μοιάζουν περισσότερο αισιόδοξα. Όχι γιατί είναι δύο χρόνια μικρότερος από τον Πορτογάλο, αλλά γιατί στην πράξη έδειξε πως αυτός το έχει το 90λεπτο στα πόδια του. ή τουλάχιστον τα 75 λεπτά που τον άφησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι να τον αντικαταστήσει για να απολαύσει το «στέντινγκ οβέισον» από τον κόσμο.

Τον κόσμο που ενθουσιάστηκε, αποθέωσε παίκτες και Λουτσέσκου και φαίνεται να μπαίνει ξανά σε διάθεση υπερβολικών απαιτήσεων από τον «δικέφαλο του βορρά». Επαναλαμβάνουμε πως η Χαρτς είναι μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα και υπέρμετρη αισιοδοξία. Ο έμπειρος Λουτσέσκου που ξέρει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και το υλικό που έχει στην διάθεσή του, κατέβασε όσο μπορούσε τους τόνους, ακόμα και τις στιγμές του θριάμβου.

Μίλησε για έξτρα χρόνο που παίρνει η ομάδα για να δουλέψει και να εντάξει και τους νέους παίκτες που ήρθαν και ίσως και αυτούς που θα… έρθουν στην έξτρα μεταγραφική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Γνωρίζει πως οι «μαυρόασπροι» διαθέτουν το τέταρτο σε χρηματική αξία ρόστερ και σε απόσταση μάλιστα από τους τρεις που τον άφησαν πίσω και την περασμένη περίοδο.

Μπορεί, προφανώς, να υπολογίζει σε «βραδιές ποιότητας» που θα προσφέρουν οι «παλιοί», όπως έκαναν χθες οι Τάισον και Βιεϊρίνια. Μπορεί να προσδοκά πως θα δώσουν το κάτι παραπάνω οι νέοι Κωνσταντέλιας Τζίμας, Τσιγγάρας. Τίποτα, όμως, δεν εγγυάται ακόμα, πως ο ΠΑΟΚ θα έχει την διάρκεια να κινηθεί στο πολύ υψηλό επίπεδο στην τρέχουσα περίοδο. Γι’ αυτό και καλεί σε χαμηλούς τόνους τώρα πριν ακολουθήσει απότομη προσγείωση στη συνέχεια.