Ο Άρης πλήρωσε τα … Ευρωπαϊκά λάθη

Ο Άρης γνώρισε την ήττα από την Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκε από το Conference League καθώς από δύο επιπόλαια λάθη, που δεν συγχωρούνται στην Ευρώπη, δέχτηκε ισάριθμα τέρματα

Ο Άρης πλήρωσε τα … Ευρωπαϊκά λάθη

Ο Άρης έφτασε μέχρι την … βρύση αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό. Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και στον αγώνα στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, πήρε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά από δύο επιπόλαια λάθη δέχτηκε ισάριθμα τέρματα και τελικά γνώρισε την ήττα στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Οι Θεσσαλονικείς σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, από τους Ουκρανούς, αλλά υστέρησαν σε καθοριστικά σημεία, με αποτέλεσμα να τελειώσει άδοξα και γρήγορα το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι.

Μέχρι το 85’ το συγκρότημα του Απόστολου Τερζή κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του αλλά μία ακόμη ολιγωρία της άμυνας στο συγκεκριμένο λεπτό δεν επέτρεψε στους παίκτες να πανηγυρίσουν την πρόκριση τα πλέι οφ του Conference League.

Ο Άρης άξιζε την πρόκριση, αλλά πλήρωσε κάποιες απερισκεψίες του στην άμυνα, ενώ στην παράταση δεν αξιοποίησε καμία από τις φάσεις που δημιούργησε, με τους Μενέντες και Οντουμπάτζο να είναι οι μοιραίοι παίκτες. Είναι γεγονός ότι τα λάθη δεν συγχωρούνται στην Ευρώπη και η Ντιναμό δέχτηκε τα … δώρα που της έδωσε ο Άρης και πήρε μία δύσκολη πρόκριση στο ουδέτερο Βουκουρέστι. Βέβαια οι Θεσσαλονικείς ήταν και άξιοι της μοίρας τους καθώς δέχτηκαν τα δύο γκολ στο τέλος των δύο ημιχρόνων. Το πρώτο στο 45’ από τον Βολόσιν και το δεύτερο στο 85’ από τον Καραβάεφ.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι για τους «κιτρινόμαυρους» έλαβε τέλος και πλέον οι παίκτες του Τερζή καλούνται να μαζέψουν τα … κομμάτια τους και να ρίξουν το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ, στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Άρης για ακόμα μία χρονιά δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους και έτσι έχασε την ευκαιρία να βάλει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του και αποχαιρετάει την Ευρώπη με ελάχιστα χρήματα. Η ΟΥΕΦΑ δίνει από 100.000 ευρώ για κάθε μία προκριματική φάση και οι Θεσσαλονικείς λένε αντίο στη διοργάνωση με μόλις 200.000 ευρώ. Το σοβαρότερο όλων όμως είναι ότι ο αποκλεισμός έφερε πίκρα και απογοήτευση τόσο στο κόσμο όσο και στους παίκτες που ήθελαν να δουν την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός του Άρη στα πέναλτι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήρθε μετά από 19 χρόνια όπου τότε είχε αποκλειστεί από την Πολωνική Κατοβίτσε με 3-4.