Κερδίζει προκρίσεις και… χρόνο ο ΠΑΟΚ

Δεν πείθει ακόμα με την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ αλλά την κάνει τη δουλειά και προχωρά στο Conference League

Κερδίζει προκρίσεις και… χρόνο ο ΠΑΟΚ

Βλέποντας κάποιος το σκορ της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ (3-0) δίχως παράλληλα να έχει δει το παιχνίδι της Τούμπας, λογικό είναι να υποθέσει πως ο «δικέφαλος του βορρά»… σφυροκόπησε τους Κροάτες. Στην πράξη, ωστόσο, και στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Σπλιτ, ο αντίπαλος ήταν αυτός που κατέγραψε πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό του. Σχεδόν διπλάσιες… Το γιατί σε 180 λεπτά δεν έβαλε ούτε ένα γκολ με τέτοια παραγωγικότητα η Χάιντουκ είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τον κόουτς Ιβάν Λέκο, τον Μάρκο Λιβάγια και τους λοιπούς μεσοεπιθετικούς της.

Εμμέσως, βέβαια, απασχολεί και τον ΠΑΟΚ και κυρίως τον Ραζβάν Λουτσέσκου που είναι και πολύ έμπειρος και γνωρίζει άριστα την ομάδα του για να παραδεχθεί το προφανές. Πως ο «δικέφαλος του βορρά» χρειάζεται ακόμα χρόνο για να… πετάξει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Αυτό που θα του επιτρέψει από την μια να αποκλείσει και την σκωτσέζικη Χαρτς στα πλέι οφ και να διασφαλίσει την συμμετοχή στους ομίλους του Conference League και κυρίως να καταστεί ανταγωνιστικός και πρωταγωνιστής στην Super League 1.

Ο Ρουμάνος κόουτς το είπε ακόμα και στις στιγμές του θριάμβου μετά το 3-0 επί της Χάιντουκ: «Ζητείται χρόνος…». Για την ώρα τον κερδίζει εβδομάδα-εβδομάδα με τις προκρίσεις που παίρνει στην Ευρώπη. Δεν ικανοποιεί παρά μόνο κατά διαστήματα, όπως συνέβη στο τελευταίο 20λεπτο με την Χάιντουκ η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και έτσι ωστόσο η δουλειά γίνεται, η όποια γκρίνια πηγαίνει στο περιθώριο και όλοι στις τάξεις του ΠΑΟΚ δικαιούνται να προσδοκούν σε καλύτερες ημέρες.

Αρκεί βεβαίως αυτές να έρθουν… Όπως και να προσαρμοστούν ακόμα περισσότερο τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, προεξάρχοντος του Μαγκομέντ Οζντόεφ που έπαιξε ένα τέταρτο με την Χάιντουκ. Και ενδεχομένως να έρθει και ένας ακόμα παίκτης ποιότητας στη μεσαία γραμμή. Μοιάζει για την ώρα να παίζει «κλεφτοπόλεμο» και να κερδίζει μάχες και χρόνο ο ΠΑΟΚ. Μένει να αποδειχθεί αν αποκτήσει στη συνέχεια σε διάρκεια την ποιότητα και την δυναμική που θα τον φέρει ξανά στο προσκήνιο, διεκδικητή του τίτλου και όχι κομπάρσο, όπως ήταν την περασμένη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.