Αν δεν αλλάξει, θα αποκλειστεί

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεν την ισοπαλία στο Σπλιτ από τη Χάιντουκ, αλλά στην Τούμπα θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει φάσεις και να μην «ταμπουρωθεί» πάλι στην άμυνά του

Αν δεν αλλάξει, θα αποκλειστεί

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανησυχεί για την εικόνα του ΠΑΟΚ, θεωρεί φυσιολογική την απόδοση της ομάδας του στο Σπλιτ απέναντι στη Χάιντουκ και την ισοπαλία που απέσπασε.

Ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται πως είναι σίγουρος πως η ομάδα του στο γήπεδο της Τούμπας θα αποδώσει καλύτερα και να έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στα play off του Europa Conference League.

Δεν έχει άδικο, διότι εξετάζοντας ρεαλιστικά την κατάσταση, ο ΠΑΟΚ πήγε στην Κροατία για να μην χάσει και δεν έχασε, κρατώντας μάλιστα το μηδέν στην άμυνά του.

Σε αυτό βοήθησαν και τα δύο δοκάρια που είχαν οι γηπεδούχοι σε κομβικά σημεία του αγώνα, αλλά, όπως είπε κι ο Λουτσέσκου: «Αυτή είναι η διοργάνωση και εμείς τα καταφέραμε σε μια δύσκολη έδρα. Δεν παίζαμε μόνοι μας στην παραλία»!

Βέβαια στην Τούμπα την επόμενη Πέμπτη θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο. Να βάλει τη μπάλα κάτω, να δημιουργήσει και να πιέσει τη Χάιντουκ προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η εικόνα του στο πρώτο παιχνίδι έδειξε αρκετά προβλήματα στο οργανωτικό κομμάτι, στην παραγωγή ποδοσφαίρου από τους χαφ και την αδυναμία τους να κρατήσουν στα πόδια τους τη μπάλα, ώστε να δημιουργήσουν τις συνθήκες να σκοράρουν.

Με την εικόνα του «Δικεφάλου» όμως και τους παίκτες του ειδικά στο β’ μέρος να αμύνονται… ηρωϊκά είναι προφανές πως η αγωνιστική προσέγγιση του αγώνα θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική.

Διότι η Χάιντουκ έχει ποιότητα και παίκτες ικανούς να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή και δεν συγχωρεί τα λάθη.