ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ 0-0: «Στραβά» από την αρχή και τώρα «τρέχει»

Ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε πέναλτι με τον Σβαμπ στο 12', μπλέχτηκε στην άμυνα της Μπεϊτάρ και με το 0-0 του πρώτου αγώνα θα παίξει την πρόκριση για τη συνέχεια του Conference League στο Ισραήλ. 

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ 0-0: «Στραβά» από την αρχή και τώρα «τρέχει»

Μπλέξιμο για τον ΠΑΟΚ που έμεινε στο 0-0 με την Μπεϊτάρ της Ιερουσαλήμ στον πρώτο αγώνα για την β' προκριματική φάση του Conference League και θα παίξει την πρόκριση την ερχόμενη εβδομάδα (3/8) στο Ισραήλ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου φάνηκε ανέτοιμη ενώ σίγουρα επηρεάστηκε από το πέναλτι που δεν αξιοποίησε μόλις στο 12' ο Σβαμπ ώστε να αλλάξει όλη η εικόνα του ματς. Με μακρινά σουτ και στο τέλος με γεμίσματα ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ, αλλά η σφιχτή ισραηλινή άμυνα κράτησε μέχρι το τέλος παρά τις απουσίες που είχε γενικά στο ματς.

O ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 12’ όταν ο Ζίβκοβιτς κέρδισε πέναλτι από χτύπημα με το χέρι του Γκότλιβ, όμως η εκτέλεση του Σβαμπ δεν ήταν καλή και ο Σίλβα απέκρουσε. Προσπαθώντας από τα πλάγια κυρίως με τον Μπάμπα (στο 20’ δεν πρόλαβε για λίγο ο Τόμας τη σέντρα του) ή με μακρινά σουτ, η ελληνική ομάδα προσπάθησε να φτάσει στο γκολ όμως είτε οι προσπάθειες ήταν άστοχες (Ζίβκοβιτς) είτε ο Σίλβα ήταν παρών (Κωνσταντέλιας, Σβαμπ).

Η Μπεϊτάρ είχε και εκείνη την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 30’, όταν μετά από σέντρα του Μορόζοφ η μπάλα βρήκε το δοκάρι από την προσπάθεια απόκρουσης του Μπάμπα! Στη συνέχεια Κοτάρσκι και άμυνα έδιωξαν.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και είχε ευκαιρίες με τον Κωνσταντέλια στο 49’ και τον Ζίβκοβιτς στο 52’. Άστοχο σουτ είχε ο Μπάμπα μέσα από την περιοχή στο 54’ με τον Λουτσέσκου να ζητά υπομονή από την ομάδα του. Η Μπεϊτάρ απείλησε με σουτ του Νικολαέσκου που εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι, ενώ ο Λουτσέσκου απέσυρε τον Κωνσνταντέλια, έβαλε εξτρέμ τον Νάρεϊ και έφερε «δεκάρι» τον Τάισον.

Οι Ισραηλινοί κράτησαν τον έλεγχο, με τους Σαμάτα και Φελίπε Σοάρες να μπαίνουν στο ματς και τον ΠΑΟΚ να αγχώνεται όσο περνούσε η ώρα, μη μπορώντας να κάνει εύκολα φάσεις. Ένα σουτ του Ζίβκοβιτς στο 76’ πέρασε έξω, όπως και η κεφαλιά του Σβαμπ στο 78’ από το κόρνερ του Νάρεϊ. Ο Σαμάτα έκανε ωραίο μπάσιμο στο 84' αλλά το γύρισμα πέρασε αναξιοποίητο, όπως και αυτό του Νάρεϊ στις καθυστερήσεις. Δεν άλλαξε κάτι, το γκολ δεν ήρθε και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ βελτιωμένος στη ρεβάνς για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

Γήπεδο: Τούμπας

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Μπαλάκιν (Ουκρανία)

Κίτρινες: 85' Μπάμπα, 90' Τάισον - 9’ Γκότλιβ, 20΄Μπίτον, 76’ Σίλβα, 90' Μίκχα, 93' Αζάρια

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (71’ Φ. Σοάρες), Σβαμπ ,Α. Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Κωνσταντέλιας (64’ Νάρεϊ), Τάισον, Τόμας (71’ Σαμάτα)

Μπεϊτάρ: Σίλβα, Μπίτον, Ντγκανί, Γκότλιβ (57’ Κόρσια), Κρίετ, Μορόζοφ, Τομά (57’ Γιόνα), Ασκεναζί, Αζάρια, Σούα (72’ Μίκχα), Νικολαέσκου