Βασιλεία – Φιορεντίνα 1-3 παράταση (1-2 κανονική διάρκεια): Πρόκριση στον τελικό με γκολ στο 129’!

Με γκολ του Αντονίν Μπαράκ στο 129’ η Φιορεντίνα πέρασε στον τελικό του Europa Conference League, επικρατώντας 3-1 της Βασιλείας στην παράταση.

Βασιλεία – Φιορεντίνα 1-3 παράταση (1-2 κανονική διάρκεια): Πρόκριση στον τελικό με γκολ στο 129’!

Η Φιορεντίνα με γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης κέρδισε 3-1 τη Βασιλεία και πέρασε στον τελικό του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ. Ο Μπαράκ το χρυσό γκολ στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης.

Η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ στο 35’ με τον Γκονζάλες (κεφαλιά) ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπιράγκι, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (1-1) με τον Αμντουνί (55’) με υπέροχο κατέβασμα εντός περιοχής και πλασέ.

Ξανά προβάδισμα (1-2) για τη Φιορεντίνα, με τον Γκονζάλες εκ νέου να… χτυπά, αυτή τη φορά στο 72’ και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα στην Ιταλία (1-2).

Έτσι πήγαμε στην παράταση που δεν έκρυβε συγκινήσεις στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο β’ ημίχρονο του έξτρα χρόνου, το ματς διεκόπη στο 108’ λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε οπαδός της Φιορεντίνα στην εξέδρα και έπρεπε να πάει κοντά ένα φορείο.

Το ματς ξεκίνησε ύστερα από περίπου δέκα λεπτά με τον κόσμο να χειροκροτεί και η αλήθεια είναι πως από εκεί και πέρα είχε τρομερές συγκινήσεις, με τη Φιορεντίνα να σκοράρει στο 129' με τον Αντονίν Μπαράκ ενώ στο επόμενο λεπτό είχε και δοκάρι.

Έτσι μετά το 1990 για πρώτη φορά η Φιορεντίνα είναι σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.