Conference League: Στους «16» η ΑΕΚ Λάρνακας, σοκ για Παρτιζάν, πέρασε η Λάτσιο

Η ΑΕΚ Λάρνακας συνεχίζει στους «16» του Conference League, η Σέριφ έκανε ανατροπή πρόκρισης στο Βελιγράδι και η Λάτσιο απέκλεισε την Κλουζ. Στα πέναλτι η Άντερλεχτ την Λουντογκόρετς, μοιραίος ο Άβιλα

Conference League: Στους «16» η ΑΕΚ Λάρνακας, σοκ για Παρτιζάν, πέρασε η Λάτσιο

Μεγάλη επιτυχία για το κυπριακό ποδόσφαιρο καθώς η ΑΕΚ Λάρνακας συνεχίζει στους «16» του Conference League αποκλείοντας την Ντνίπρο με το 0-0 σε ουδέτερο σλοβακικό έδαφος. Η Λάτσιο πέρασε την Κλουζ (0-0 στην Ρουμανία), ενώ η Σέριφ Τίρασπολ έκανε την έκπληξη στο Βελιγράδι αποκλείοντας την Παρτιζάν παρότι είχε χάσει στην έδρα της. Η Άντερλεχτ πέρασε στα πέναλτι την Λουντογκόρετς με τον Άβιλα να χάνει το πρώτο και να τον ακολουθούν οι συμπαίκτες του!

Στις Βρυξέλλες η Άντερλεχτ απέκλεισε στα πέναλτι (3-0, 2-1 κανονική διάρκεια και παράταση) την Λουντογκόρετς από την οποία είχε χάσει 1-0 στη Βουλγαρία. Προηγήθηκε στο 13' με τον Σλιμανί να σουτάρει και την μπάλα να βρίσκει στον Ρούσο που χρεώθηκε το αυτογκόλ, ισοφαρίζοντας την ήττα της στην Βουλγαρία από την Λουντογκόρετς. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει αναγκαστική αλλαγή για την Λουντογκόρετς ο πρώην του Ολυμπιακού Γκονζάλο Άβιλα (πήρε κίτρινη στο 84') καθώς τραυματίστηκε ο Βιτρί. Στο 69' ο Βερσχάερεν έκανε το 2-0 για τους Βέλγους πάλι από προσπάθεια του Σλιμανί, όμως στο71' η Λουντογκόρετς επανήλθε με σκόρερ του 2-1 τον Ροντρίγκες από ασίστ του Ντεσπόντοφ. Με το 2-1 ως το τέλος του αγώνα οι ομάδες πήγαν σε παράταση. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα στο 97' με αποβολή του Πιοτρόφσκι αλλά άντεξαν και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί όπου ο Άβιλα έχασε το πρώτο (!), το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο με τον Γιάνκοφ και στο τρίτο με τον Ναρέσι! Οι Βέλγοι έβαλαν τα δικά τους με Ραφάλεοω, Βερντόγκεν και Βερσχάερεν και προκρίηκαν με 3-0 στην εξτρά διαδικασία.

Η Λάτσιο είχε νικήσει με 1-0 στην Ρώμη την Κλουζ και προσπάθησε στην Ρουμανία να περάσει με δεύτερη νίκη. Στο 78΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μουχάρ και το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμη πιο δύσκολο για να πάνε έστω το ματς στην παράταση. Με τελικό αποτέλεσμα 0-0.

Σοκ για την Παρτιζάν από την Σέριφ καθώς αν και είχε νικήσει με 1-0 στην Μολδαβία και προηγήθηκε στο Βελιγράδι με τον Μένιγκ στο 13', δέχτηκε δύο τέρματα με πέναλτι του Μπαντόλο στο 22' και με τον Ντιοπ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να έρθει η κατάσταση στα ίσα! Με το ξεκίνημα της επανάληψης (47') ο Ντιόπ έβαλε κι άλλο γκολ για να δώσει σκορ πρόκρισης στην Σέριφ. Το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Η ΑΕΚ Λάρνακας έπαιξε στο Κόζιτσε της Σλοβακίας τη ρεβάνς με τους Ουκρανούς της Ντνίπρο και κράτησε στο πρώτο μέρος το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα διατήρησε ως το τέλος το 0-0 και σε συνδυασμό με το 1-0 της Κύπρου συνεχίζει στην Ευρώπη!

Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το πρώτο ματς)

Άντερλεχτ-Λουντογκόρετς 3-0 πέναλτι (2-1 κ.δ και παράταση) (0-1)

Κλούζ-Λάτσιο 0-0 (0-1)

Παρτιζάν Βελιγραδίου-Σέριφ Τίρασπολ 1-3 (1-0)

Ντνίπρο-ΑΕΚ Λάρνακας 0-0 (0-1)

Τα σημερινά παιχνίδια στις 22.00

Βασιλεία-Τραμπζονσπόρ (0-1)

Φιορεντίνα-Μπράγκα (4-0)

Γάνδη-Καραμπάγκ (0-1)

Λεχ Πόζναν-Μπόντο Γκλιμτ (0-0)

Η κλήρωση για τους «16»

Η κλήρωση για τη φάση των «16» θα γίνει την Παρασκευή (24/2) στη Νιόν. Ήδη έχουν προκριθεί και θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών οι Άλκμααρ, Τζουργκάρντεν, Μπασακσεχίρ, Σίβασπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Βιγιαρεάλ και Γουέστ Χαμ.

Στους ανίσχυρους είναι οι ΑΕΚ Λάρνακας, Λάτσιο, Σέριφ, Άντερλεχτ και οι ομάδες που θα προκριθούν από τα εν εξελίξει ματς.