ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: «Πέταξε» η Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Λέφσκι στην Τούμπα και σε συνδυασμό με την ήττα στη Σόφια με 2-0, αποκλείστηκε στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Με 9 παίκτες τελείωσε το ματς η ομάδα του Λουτσέσκου. 

ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: «Πέταξε» η Ευρώπη

Αντίο Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ από τις 28 Ιουλίου. Μετά την ήττα με 2-0 στη Σόφια, δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην Τούμπα με αντίπαλο τη Λέφσκι και φυσικά αποκλείστηκε μετά το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ με τον Νάρεϊ στην κορυφή της επίθεσης, να βγαίνει πολλές φορές στα άκρα, δεν είχε παίκτη μπροστά αφού οι Ντάντας, Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα δεν πατούσαν περιοχή. Η Λέφσκι πίεσε, δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να απειλήσει, είχε κλείσει τους χώρους και στο 25’ πήρε και το προβάδισμα μετά το τραγικό λάθος του Λύρατζη. Ο Ρονάλντο έκανε το 0-1, έβαλε ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους που αποδοκιμάστηκαν με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια πέρασαν στο ματς. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι εντυπωσιακός, απλά ήταν πιο επιθετικός, ωστόσο η Λέφσκι στα πρώτα λεπτά είχε δυο καλές φάσεις για να τελειώσει την πρόκριση. Αυτό δεν έγινε και σε μια φάση από το…πουθενά, ο Ντάντας έγινε κάτοχος της μπάλας και εκτέλεσε για το 1-1, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Ο Λουτσέσκου μετά το 1-1 τα έπαιξε όλα για όλα. Πέρασε τον Ζίβκοβιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού βγήκε εκτός ο Λύρατζης, ο Νάρεϊ άφησε την κορυφή της επίθεσης για τον Κούτσια, για να αγωνιστεί λίγο πιο μπροστά από τον Σέρβο άσο του ΠΑΟΚ. Η Λέφσκι σε αυτό το διάστημα…μαζεύτηκε αρκετά, δεν κρατούσε καθόλου μπάλα αλλά η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Λουτσέσκου πέρασε και τον Σβαμπ αντί του Κάργα, αλλά δευτερόλεπτα μετά ήρθε η αποβολή του Αουγκούστο με δεύτερη κίτρινη κάρτα (72’, η πρώτη στο 63’ για διαμαρτυρία) και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, αν και επαναλαμβάνουμε πως και με 11 παίκτες ο ΠΑΟΚ με το ζόρι πατούσε την αντίπαλη περιοχή.

Ψυχραιμία δεν υπήρχε μετά την αποβολή κι αυτό φάνηκε από την αντίδραση του Βιεϊρίνια, ο οποίος στο 80' αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε λίγα δευτερόλεπτα (!). Η πρώτη για μαρκάρισμα και η δεύτερη γιατί συνέχισε να διαμαρτύρεται.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1

Διαιτητής: Θέζαρ Σότο Γράδο (Ισπανία)

Σκόρερ: 56’ Ντάντας - 25’ Ρονάλντο

Κόκκινη: Αουγκούστο (72’, 2η κίτρινη), Βιεϊρίνια (80', 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις…

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Λύρατζης (66’ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας (72’ Σβαμπ), Ράφα Σοάρες (46’ λ. τρ. Βιεϊρίνια) – Αουγκούστο, Κούρτιτς – Άντριγια Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα (46’ Μπίσεσβαρ), Ντάντας – Νάρεϊ

ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ: Μιχαΐλοφ–Σούντμπεργκ, Φαν Ντερ Κάαπ, Κόρντομπα – Πετρίς, Κράστεφ, Μιλάνοφ (85’ Πέτκοφ), Γκάλτσεφ – Ρονάλντο (83’ Κράεφ), Μπάρι (93’ Μίτκοφ), Ουέλτον Φελίπε (93’ Σοάρες ντε Φρέιτας)