Λουτσέσκου: «Ο Λύρατζης δεν θα είναι μαζί μας, θέλω ένα δεκάρι»

Χωρίς τον Λύρατζη θα παίξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λέφσκι, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Λουτσέσκου: «Ο Λύρατζης δεν θα είναι μαζί μας, θέλω ένα δεκάρι»

Αποκαλυπτικός Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου ενόψει Λέφσκι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τους Κούτσια – Κωνσταντέλια ενώ είπε πως είναι οριστικά εκτός ο Λύρατζης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους παίκτες που θα έχει μαζί του: «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι μια περίοδο που δεν μου αρέσει, μέρα με τη μέρα κοιτάμε την κατάσταση των παικτών. Ο Μπίσεσβαρ θα βρίσκεται εκτός από το παιχνίδι αύριο, ο Νάρεϊ θα είναι μαζί μας, έχει κάνει προετοιμασία με την προηγούμενη ομάδα του και θα μας χρειαστεί, όπως και ο Μπράντον που παρότι δεν έχει κάνει προετοιμασία, προσπαθεί να βρει ρυθμό. Ο Λύρατζης δεν θα είναι μαζί μας».

Για Κούτσια και Κωνσταντέλια: «Ο Κούτσιας μου μοιάζει πιο χαλαρός με την καλή έννοια. Η παρουσία του στα φιλικά παιχνίδια και η σκέψη ότι θα παίξει βασικός, τον απελευθέρωσαν από την πίεση. Έχει μεγαλώσει, είναι πιο ώριμος. Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντέλια. Έχουν δείξει ότι έχουν εξελιχθεί και είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε. Για αυτό τους κρατήσαμε και τους υπολογίζουμε για τα παιχνίδια της σεζόν. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία και των δύο. Εϊναι διαφορετικοί εντελώς από πέρυσι. Δεν είχαν διδαχθεί το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν αλλά το έχουν αντιληφθεί και βρήκαν το σωστό δρόμο για να μπουν στο σύλλογο».

Για το αν πιστεύει ότι έχει περάσει τη νοοτροπία του στην ομάδα και αν ανησυχεί επειδή είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν: «Ανησυχώ στο βαθμό που μου επιτρέπεται γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Εϊμαι ευχαριστημένος καθώς με ικανοποιεί και με οδηγεί στο να έρχομαι με θέληση στην προπόνηση. Από εκεί και πέρα θα χτίσουμε ό,τι θέλουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας. Οι νέοι παίκτες έχουν ενθουσιασμό και αυτό βοηθάει και εμάς. Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε σωστά κάθε άσκηση».

Για τις μεταγραφές: «Περιμένω κάποιες κινήσεις. Τη δεδομένη στιγμή δεν μας πιέζει κάτι και δεν ξέρω τον αριθμό των παιχνιδιών που έρχονται. Περιμένω πράγματα».

Για το παιχνίδι με τη Λέφσκι: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή. Είναι σκληρή ομάδα που δεν προτιμά την καθαρή ανάπτυξη. Πηγαίνει στις δεύτερες μπάλες, έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και δεν έχει την πίεση για πρόκριση. Επιπλέον, έχουν ένα έξτρα κίνητρο για τη Λέφσκι καθώς αντιμετωπίζει μια ομάδα που βρέθηκε στα προημιτελικά πέρυσι. Έχω την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι θα παρουσιαστούμε ακριβώς όπως πρέπει».

Για το αν θα ήθελε έναν επιτελικό μέσο: «Η περσινή σεζόν δεν είναι παράδειγμα γιατί ήταν διαφορετική. Δεν ήταν εύκολη και είχαμε παιχνίδια σε πλέι οφ, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένα ρόστερ που δεν δημιουργήθηκε όποτε θέλαμε, υπήρξαν πολλές αλλαγές. Η κατάσταση είναι διαφορετική. Σϊγουρα θα ήθελα να έχω ένα παίκτη αλλά θα πρέπει να προσαρμοστώ και να βρω την καλύτερη λύση».

Για τον Τζίμα: «Το ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είχα στο μυαλό μου να μείνει και να βρεθεί στη β΄ομάδα και όταν χρειάζεται να είναι στην πρώτη. Θα ήταν περισσότερες οι πιθανότητες. Σκεφτόμουν να μείνει μαζί μας και να δουλέψει και να εξελιχθεί. Παρόλα αυτά, διάλεξε τη λογική να είναι ένας εξτρέμ και θέλησε να εξανλτήσει τις δικές μας πιθανότητες. Εϊναι δύσκολο να βρεθεί σε μια μεγάλη ομάδα γιατί υπάρχουν αρκετοί εξτρέμ».