Conference League: Παρουσίαση της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, Λέφσκι Σόφιας

Το πρόφιλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, Λέφσκι Σόφιας, περιλαμβάνει ένδοξο παρελθόν αλλά όχι ανάλογο παρόν για την Κυπελλούχο Βουλγαρίας.

Conference League: Παρουσίαση της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, Λέφσκι Σόφιας

Από την όχι και τόσο μακρινή, από την Θεσσαλονίκη, Σόφια περνά ο δρόμο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του EUROPA CONFERENCE LEAGUE για τον ΠΑΟΚ, αφού η κληρωτίδα της UEFA, στον δεύτερο, τον έστειλε απέναντι στην τοπική Λέφσκι.

Ομάδα που, θεωρητικά, τουλάχιστον, «έχει» ο «δικέφαλος του βορρά». Μόνο που πρέπει να το αποδείξει κι εντός γηπέδου

Η βουλγαρική ομάδα διαθέτει πλούσια ιστορία με 26 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, ενώ είναι και η μόνη που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στη γειτονική χώρα.

Πέρα απ’ αυτά έχει να παρουσιάσει και αξιοπρεπή παρουσία εκτός συνόρων, μετρώντας πέντε προκρίσεις σε προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ενώ όμως από παρελθόν πάει καλά, το παρόν της δεν είναι εφάμιλλο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο της πρωτάθλημα το πανηγύρισε πριν 13 χρόνια (το 2009), ενώ την περασμένη σεζόν τερμάτισε 4η, πίσω από Λουντογκόρετς, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Μπότεφ Πλόβντιβ.

Παρόλα αυτά η χρονιά μπορεί να κριθεί επιτυχημένη, αφού κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο (επικρατώντας 1-0 της συμπολίτισσας ΤΣΣΚΑ) και να εξασφαλίσει μέσω αυτού την παρουσία στην Ευρώπη.

Προπονητής της Λέφσκι είναι ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ακριβότερος παίκτης της ο διεθνής (δεξικός) εξτρέμ, Γκεόργκι Μιλάνοφ (1,3 εκατ. ευρώ).

Ο Μπιλάλ Μπαρί αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 για 25.000 ευρώ από την Μοντάνα και ο Μαροκινός επιθετικός έχει εξελιχθεί σε αποκάλυψη για τη Λέφσκι. Με δέκα γκολ και δύο ασίστ σε 36 αγώνες, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής "τράβηξε" στα δύσκολα τη βουλγαρική ομάδα,

Αγωνίζεται στο «Στάντιον Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», χωρητικότητας 25.000 θέσεων.