Μουρίνιο: «Σημαντικότερος της καριέρας μου ο τελικός του Conference League»!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, μία εβδομάδα πριν από τον τελικό του Europa Conference League (25/05), αποκάλεσε την επικείμενη αναμέτρηση με την Φέγενορντ ως «τον σημαντικότερο της καριέρας» του!

Μουρίνιο: «Σημαντικότερος της καριέρας μου ο τελικός του Conference League»!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν εκπλαγεί με τα δάκρυα στα μάτια του Ζοσέ Μουρίνιο όταν η Ρόμα πήρε την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

O Πορτογάλος, που δεν είχε συνηθίσει να δείχνει την πιο ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του προτιμώντας το «προφίλ» του σκληρού κι άτεγκτου στη δουλειά του λύγισε και βούρκωσε μετά το 1-0 επί της Λέστερ.

Μια εβδομάδα πριν τον τελικό των Τιράνων (25.05, 22.00) ο Ίβηρας ίσως να έδωσε την εξήγηση για την συγκίνηση του αφού, προς έκπληξη πολλών, χαρακτήρισε τον επικείμενο τελικό ως τον «σημαντικότερο της καριέρας» του!

Κι αν έχει πάρει ο «Μου» μέρος σε κάμποσους (πολύ) σημαντικότερων διοργανώσεων...

«Ο τελικός του Conference League είναι ο πιο σημαντικός στην καριέρα μου, τον θέλαμε πάρα πολύ. Τους άλλους τους έχω δώσει, αυτός δεν έχει παιχτεί ακόμα και θέλω τη νίκη.

Φέρνω στο μυαλό μου την πορεία προς τον τελικό και διαπιστώνω ότι με το ματς στα Τίρανα, φτάνουμε τα 15 στη διοργάνωση. Το να παίζεις στην Ευρώπη και μετά να παίζεις στο πρωτάθλημα σχεδόν πάντα απέναντι σε ομάδες που είχαν μία ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστούν, σημαίνει πως το πληρώνεις όλο αυτό με χαμένους βαθμούς. Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, ξαναβλέπω όλα τα ματς της Πέμπτης και τα διαιτητικά λάθη εις βάρος μας»

Η Ρόμα συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό, οποιασδήποτε διοργάνωσης, μετά από το 2008 και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το παρθενικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της (μετά το Κύπελλο Εκθέσεων του 1961) με τον Μουρίνιο να τα γνωρίζει όλα αυτά:

«Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την Λέστερ στα ημιτελικά, πάντα όμως είχαμε στο μυαλό μας ότι το επόμενο παιχνίδι θα ήταν το πιο σημαντικό. Παίξαμε με σοβαρότητα και φιλοδοξίες. Είχαμε και κάποιες αρνητικές συνέπειες και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποζημιωθούμε με την κατάκτηση του τροπαίου».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αποφύγει τα mind games ενόψει του τελικού με τον Μουρίνιο να δίνει προβάδισμα στην Φέγενορντ λόγω καλύτερου αγωνιστικού προγράμματος:

«Η Φέγενορντ έχει μία εβδομάδα παραπάνω για να προετοιμαστεί; Αυτό δεν είναι μικρό αβαντάζ, είναι μεγάλο. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Τορίνο σε ένα σημαντικό ματς, είναι δύσκολο να ξεκουράσω όλους τους παίκτες.

Ο τελικός είναι πάντως ένα παιχνίδι και οφείλουμε να ξεχάσουμε αυτό το αβαντάζ των αντιπάλων μας».