Σαμπάολι: «Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση»

Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπάολι στη συνέντευξη Τύπου για το ματς της Πέμπτης (7/4, 22.00) με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε πως η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς στην Τούμπα

Σαμπάολι: «Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση»

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπάολι για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

«Δεν άλλαξα πολλά, έχω έναν δικό μου τρόπο στο ποδόσφαιρο. Και βλέπω ότι οι παίκτες μου το αντιλαμβάνονται. Θα υπερασπιστώ τις ιδέες μου μέχρι να φύγω...», είπε αρχικά.

Μιλώντας για τη φιλοσοφία που έχει περάσει στην ομάδα είπε: «Λέω πάντα στους παίκτες μου ότι ο αντίπαλος είναι διαφορετικός και πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό έλεγα από τότε που ήρθα, πρέπει να σεβαστούμε τον τρόπο παιχνιδιού που αποφασίζουμε σε κάθε παιχνίδι».

Για τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, που όπως ανέφερε ο προπονητής του, έχουμε ομοιότητες. Είναι μία δυνατή ομάδα στην κατοχή της μπάλας. Μια ομάδα με γερές βάσεις στα μετόπισεθν, είναι δύσκολο να 'ανοίξεις' τον ΠΑΟΚ, είναι μία ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα. Απ’ ότι έχω αναλύσει, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και σου δείχνει ότι είναι δύσκολο να πρεσάρει αλλά βλέπεις τι αποτελέσματα έχει στα παιχνίδια του, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας...».

Για την ομάδα του είπε: «Έχουμε σημειώσει νίκες που μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Δεν σκέφτεσαι εύκολα την ήττα, θέλω να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει εντός και εκτός συνόρων. Από την άλλη όμως, η Μαρσέιγ είναι χωρίς τίτλο εδώ και καιρό και πρέπει να σταθούμε άξιοι του ονόματος της Μαρσέιγ».

Για την αστάθεια που παρουσιάζει η ομάδα του στην άμυνα: «Για αυτό είμαστε οι προπονητές, να βρίσκουμε λύση όταν υπάρχουν...».

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Σίγουρα θα είναι μία μάχη πάγκων. Μία στρατηγική μάχη με τον Λουτσέσκου, το πώς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι αλλά το αποτέλεσμα θα το φέρουν οι παίκτες».

Όσο για την υπόθεση πρόκριση: «Πιστεύω ότι η πρόκριση θα παιχτεί στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε πιο ισχυροί από τον ΠΑΟΚ. Σκέφτομαι πιο πολύ τι θα κάνει η Μαρσέιγ παρά το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Κοιτάζουμε τον αντίπαλο αλλά σαφώς θα κοιτάξω την ομάδα. Αν αλλάξει ο ΠΑΟΚ τακτική, θα αλλάξω και εγώ. Το στυλ παιχνιδιού είναι πιο σημαντικό από την τακτική...»

Για τον κόσμο της ομάδας του, σημείωσε: «Αύριο θα ήθελα να δω το Βελοντρόμ ενθουσιασμένο. Η πρόκριση θα μας φέρει στον ημιτελικό. Η προσέλευση εξαρτάται και από την ομάδα. Η Μαρσέιγ πρέπει να βγάζει ενθουσιασμό στον κόσμο. Έτσι γεμίζει το γήπεδο. Σίγουρα αν η ομάδα δώσει αυτά που πρέπει, τότε γεμίζει. Παίζει ρόλο και το οικονομικό. Δύο σερί παιχνίδια ίσως είναι πολλά για τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και όλα θα γίνουν...».