Ολιμπίκ Μαρσέιγ: Οι «Φωκαείς» της Μασσαλίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ!

H «ταυτότητα» του αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League, με προπονητή τον Αργεντινό Χόρχε Σαμπάολι και μεγάλα αστέρια, στην επίθεση, τους Μίλικ, Παγέ, Μπακαμπού και Ουντέρ.

Ολιμπίκ Μαρσέιγ: Οι «Φωκαείς» της Μασσαλίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ!

Κλήρωση με άρωμα ...Ελλάδας για τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League!

Μια ομάδα που οι οπαδοί της είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της ΑΕΚ και περήφανοι για το Ελληνικό παρελθόν της πόλης τους (το προσωνύμιο «Φοσέν» σημαίνει «Φωκαιείς» αφού ιδρύθηκε από αποίκους της αρχαίας Φώκαιας) είναι η Ολιμπίκ Μαρσέιγ!

Η πιο...Ελληνική ομάδα της Γαλλίας!

Το γήπεδο της το «Βελοντρόμ» (σ. «Ποδηλατοδρόμιο» γαλλιστί) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα της Γαλλίας μετά το «Σταντ ντε Φρανς» με 68.000 θεατές κι είναι από τις πιο «καυτές» έδρες της Ligue 1.

Ωστόσο το κλίμα δεν είναι το μόνο που πρέπει ν' απασχολεί τους παίκτες του Λουτσέσκου αφού οι κυανόλευκοι του εκκεντρικού (ου μην τρελού...) Αργεντινού τεχνικού (πρώην εκλέκτορας της «αλμπισελέστε») έχουν ένα ρόστερ εξαιρετικό που την έχει φέρει 2η πίσω μόνο (-15) από την αχτύπητη Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο τέρμα ξεχωρίζει ο αρχηγός κι εμβληματικός Γάλλος διεθνής Στιβ Μανταντά με τον Ισπανό Πάου Λόπεθ να του βάζει ανταγωνισμό για μια θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Στην οπισθοφυλακή κουμάντο κάνει ο Κροάτης διεθνής Τσαλέτα - Σαρ, ενώ στα χαφ «μετρονόμος» είναι ο Πάπε Γκουέγιε.

Αποκάλυψη ο Μαροκινός Χαρίτ.

Ωστόσο η δύναμη της ομάδας του εκκεντρικού (τρελού κατά πολλούς...) Χόρχε Σαμπάολι είναι «μπροστά».

Εκεί όπου όλα γυρίζουν γύρω από τον Πολωνό διεθνή Αρκάντιους Μίλικ (έχει ανταγωνισμό από τον Κογκολέζο Σεντρίκ Μπακαμπου), ενώ η δημιουργικότητα είναι δουλειά του Γάλλου διεθνούς Ντμίτρι Παγέτ, αλλά και του Τούρκου Ουντέρ.

Εν κατακλείδι ένα δύσκολο «εμπόδιο» για οποιονδήποτε αντιπαλο που προέρχεται από τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τις δύο επί της Βασιλείας (αμφότερες με 2-1) που απέκλεισε για να βρεθεί στο δρόμο του Δικεφάλου του Βορρά