ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0: «Καρδιοχτύπησε», αλλά προκρίθηκε (highlights)

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League κερδίζοντας με 2-0 τη Μποέμιανς στην Τούμπα και ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 στον πρώτο αγώνα

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0: «Καρδιοχτύπησε», αλλά προκρίθηκε (highlights)

Μπορεί να «λαχτάρησε» στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League κερδίζοντας με 2-0 τη Μποέμιανς μέσα στην Τούμπα.

Λουτσέσκου: «Θέλουμε χρόνο για να είμαστε όπως πρέπει» (vid)

Ανέτρεψε έτσι το εις βάρος του 2-1 από το πρώτο ματς στην Ιρλανδία και συνεχίζει στη διοργάνωση.

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις (vid)

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, καθώς προηγήθηκε στο 4’ με κεφαλιά του Σβαμπ και έδειξε να κρατά τα ηνία του αγώνα.

Europa Conference League: Η Ριέκα αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα play off

Όμως οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση των Θεσσαλονικέων και βρήκαν τρόπους να φτάσουν απέναντι στον Πασχαλάκη, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Αντ’ αυτού μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, μετά το γκολ του Μπίσεσβαρ στο 28’, μια και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα σοβαρά κενά που υπήρχαν στο κέντρο της άμυνας των Ιρλανδών.

Μάλιστα στο 42’ ο βοηθός διαιτητή δεν είδε ότι η μπάλα έσκασε μέσα από τη γραμμή στο σουτ του Ελ Καντουρί, το οποίο πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι με τις δύο ομάδες να αφήνουν το πρώτο μέρος έχοντας τον ΠΑΟΚ στη… θέση του οδηγού και με σκορ πρόκρισης (2-0).

Στο δεύτερο μέρος η κούραση άρχισε να καταβάλει τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που τους έβλεπε να κάνουν εύκολα λάθη, να μην είναι συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια και να μην έχουν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους.

Πέρασε τον Εσίτι στα χαφ για να κερδίσει δυνάμεις και τον Σφιντέρσκι για να κρατήσει τους αμυντικούς της Μποέμιανς πίσω.

Οι Ιρλανδοί δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του 94’, όπου ο Γουόρντ αντί να πλασάρει στο άδειο τέρμα, έστειλε τη μπάλα πλάγια και οι παίκτες του ΠΑΟΚ που αμύνονταν σε πανικό για να μην δεχθούν το γκολ τελικά τα κατάφεραν παίρνοντας την πρόκριση με το τελικό 2-0.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Μποέμιανς 2-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Τζούλιαν Βαϊνμπεγκερ (Αυστρία)

Σκόρερς: Σβαμπ (4’), Μπίσεσβαρ (28’)

Κίτρινες: Ελ Καντουρί (75’), Μουργκ (87’), Εσίτι (96’) – Μπάκλεϊ (92’), Κόρνγουολ (94’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Ροντρίγκο (85’ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια – Κούρτιτς (73’ Εσίτι), Σβαμπ - Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85’ Μουργκ), Ελ Καντουρί - Ολιβέιρα (73’ Σφιντέρσκι)

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ – Λάιονς (86’ Φίλι), Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν - Μπάκλεϊ – Κόουτ (64’ Γουόρντ), Ντεβόι, Τίρνεϊ (78’ Λέβινγκστον), Μπαρτ - Κέλι.