Champions League: Αποκαθήλωση της Λίβερπουλ από την Ατλέτικο, πέρασε η Παρί (highlights)

Η Λίβερπουλ αν και ήταν πολύ καλύτερη από την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να προκριθεί και μάλιστα ηττήθηκε στο «Άνφιλντ» με 3-2. Πρόκριση και για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Champions League: Αποκαθήλωση της Λίβερπουλ από την Ατλέτικο, πέρασε η Παρί (highlights)

Τετάρτη 11 Μαρτίου

Λίβερπουλ-Ατλέτικο 2-3 (0-1)

(43’ Βαϊνάλντουμ, 94’ Φιρμίνο – 97’, 105’ Γιορέντε, 102’ Μοράτα)

Το γεγονός πως το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα επιβεβαιώθηκε και στο «Άνφιλντ» στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Κλοπ ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση με αυτό το 2-2 με την Ατλέτικο του Σιμεόνε που είχε στήσει ένα πούλμαν μπροστά από την εστία του Όμπλακ.

Έξαλλος Κλοπ: «Πάρτε τα χέρια σας μακρυά ηλίθιοι»

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 43’ με τον Βαϊνάλντουμ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Όλο το ματς στη συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τη Λίβερπουλ. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, αλλά τόσο ο Όμπλακ όσο και το αμυντικό τοίχος που είχε στήσει ο Σιμεόνε δεν της επέτρεψαν να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα την έστελνε στην επόμενη φάση.

Το ματς πήγε στην παράταση και με το ξεκίνημα της ο Φιρμίνο στο 94’ σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ στο «Άνφιλντ» και έβαλε την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης. Η Ατλέτικο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και αποφάσισε να βγει από την άμυνα της. Στο 97’ Γιορέντε μείωσε σε 2-1 και η πρόκριση πέρασε στα χέρια των Ισπανών. Ο ίδιος παίκτης στο 105’ έκανε το 2-2 και κλείδωσε την πρόκριση, αλλά η Ατλέτικο έφυγε και με τη νίκη, αφού στο 120’ ο Μοράτα διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Οι πανηγυρισμοί των Ισπανών και το χειροκρότημα του Κλοπ (vids)

Λίβερπουλ: Αντριάν – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (106’ Οριγκί), Τσάμπερλεϊν (82’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ (106’ Φαμπίνιο)– Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ – Τρίπιερ (91’ Βρσάλικο), Σάβιτς, Σάβιτς, Λόντι – Σαούλ, Τόμας, Κόκε, Κορέα – Ντιέγκο Κόστα (56’ Γιορέντε), Ζοάο Φέλιξ (103’ Μοράτα).

Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ 2-0 (2-1)

(28’ Νεϊμάρ, 45’ Μπερνάτ)

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε όταν έγινε γνωστό το ζευγάρι των «16» με την Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Champions League. Η ήττα με 2-1 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» δεν επηρέασε τους «πρωτευουσιάνους», που επικκράτησαν με 2-0 στη ρεβάνς του άδειου, λόγω κορονοϊού, «Παρκ ντε Πρενς».

Η πρόκριση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ κρίθηκε εν πολλοίς στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές Γαλλίας και την τρέχουσα σεζόν πέτυχαν... και με το παραπάνω το στόχο τους, με τα τέρματα των Νεϊμάρ (28΄) και Μπερνάτ (45΄+1).

Στο δεύτερο μέρος η Μπορούσια τα έδωσε όλα για να μειώσει και να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων «πήρε άριστα» στα καθήκοντά της και στο τέλος οι παίκτες της και ο πάγκος πανηγύρισαν δικαιολογημένα. Το ματς στα τελευταία λεπτά... ξέφυγε, με τον Τσαν να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και τέσσερις παίκτες της Παρί να «κιτρινίζονται» από τον Τέιλορ στους διαπληκτισμούς που ακολούθησαν.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Κιμπέμπε, Κέχρερ, Μαρκίνιος, Καβάνι, Παρέδες (90΄+2 Κουασί), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (79΄ Κουρζάβα), Μπερνάτ, Σαράμπια (64΄ Μπαπέ), Γκουέγιε

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Χακίμι (87΄ Γκέτσε), Σάντσο, Γκερέρο, Χούμελς, Χάαλαντ, Αζάρ (68΄ Μπραντ), Πίστσεκ, Τσαν, Βίτσελ (71΄ Ρέινα).

Τρίτη 10 Μαρτίου

Βαλένθια-Αταλάντα 3-4 (1-4)

(21’, 51’ Γκαμέιρο, 67’ Τόρες – 3’(πεν.), 43’ (πεν.), 71’, 82’ Ίλισιτς)

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο «σφράγισε» η Αταλάντα την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Champions League. Το 4-1 επί της Βαλένθια στο Μιλάνο αποδείχθηκε υπεραρκετό για την ομάδα-θαύμα του Γκασπερίνι, η οποία με τον «καυτό», Ίλιτσιτς, επιβλήθηκε και στη ρεβάνς των «16» των «νυχτερίδων» με 4-3 στο άδειο λόγω... κοροναϊού, «Μεστάγια».

Τα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να φτάσουν σε μία... μυθική ανατροπή μετά το «βαρύ» σκορ επί ιταλικού εδάφους, «έσβησαν» μόλις στο 3ο λεπτό με το πέναλτι-γκολ του Ίλιτσιτς (ο Ντιακαμπί υπέπεσε στην παράβαση). Παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πολύ γρήγορα με τον Γκαμεϊρό (21΄), δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι ο Σλοβένος διεθνής επιθετικός με πανομοιότυπο τρόπο (πέναλτι) έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ιταλική ομάδα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (51΄) ο Γκαμεϊρό έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 67΄ ο Τόρες έβαλε μπροστά την Βαλένθια σε μια προσπάθεια να πάρει, τουλάχιστον, μία νική γοήτρου. Ο «σεληνιαμένος», Ίλιτσιτς, όμως, «χτύπησε» ξανά άλλες δύο φορές, στο 71ο λεπτό ισοφάρισε και στο 82΄ έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο (καρέ) μια μαγική βραδιά για τον ίδιο και την ομάδα του.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν, Κοντόγκμπια, Γκαγιά, Ντιακαμπί (46’ Γκουέδες), Σολέρ, Παρέχο, Βας, Φεράν, Κοκλέν (74’ Τσερσίεφ), Ροντρίγκο (79’ Φλορέντζι), Γκαμεϊρό

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τζιμσίτι, Καλντάρα, Παλομίνο, Χατέμποερ, Ντε Ρούν (44’ Ζαπάτα), Φρέουλερ, Γκοσένς, Πάσαλιτς (83’ Ταμέζε), Γκόμες (78’ Μαλινόφσκι), Ίλισιτς

Λειψία-Τότεναμ 3-0 (1-0)

(10’, 21’ Ζάπιτσερ, 87’ Φόρσμπεργκ)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λειψία θα βρεθεί σε προημιτελική φάση Champions League, ολοκληρώνοντας με την αποψινή (10/03) νίκη της με 3-0, την άλλη... μισή δουλειά που είχε αφήσει από την πρώτη αναμέτρηση με την Τότεναμ στο Λονδίνο, όπου επικράτησε με 1-0.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν επέτρεψε στους «πετεινούς» να πιστέψουν στην ανατροπή, καθώς με τα δύο γρήγορα γκολ του Ζάμπιτσερ (10΄, 21΄) έκαναν υγιεινό περίπατο και με το τελικό 3-0 πέρασαν με θριαμβευτικό τρόπο (δύο νίκες) στους προημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. «Χτυπημένη» από πολλές απουσίες βασικότατων παικτών (Κέιν, Σον) προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει κάποιο γκολ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά δεν τα κατάφερε και το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (87΄) ο Φόρσμπεργκ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για τους Γερμανούς.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Ανχελίνιο, Ενκουνκού (59’ Χαϊντάρα), Μουκιελέ (56’ Άνταμς), Λάιμερ, Ζάμπιτζερ (87’ Φόρσμπεργκ), Βέρνερ, Σικ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Οριέ (80’ Γουόλκοτ), Αλντερβάιρελντ, Τανγκάνγκα, Σεσενιόν, Γουίνκς, Ντάιερ, Λο Σέλσο (80’ Φερνάντες), Λαμέλα, Άλι, Λούκας Μόουρα.

Το πρόγραμμα του Champions League

Τρίτη 17 Μαρτίου

Γιουβέντους-Λιόν (1-0)

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (2-1)

Τετάρτη 18 Μαρτίου

Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι (3-0)

Μπαρτσελόνα-Νάπολι (1-1)