Η κριτική των παικτών: Συγκλονιστικοί Γκιγιέρμε, Τσιμίκας, Ελ Αραμπί

Οι Γκιγιέρμε, Τσιμίκας και ο «χρυσός» σκόρερ Ελ Αραμπί ξεχώρισαν για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην πρόκριση των «ερυθρόλευκων» επί του Ερυθρού Αστέρα. 

 Η κριτική των παικτών: Συγκλονιστικοί Γκιγιέρμε, Τσιμίκας, Ελ Αραμπί

ΣΑ: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Πορτογάλος γκολκίπερ από τον Αστέρα. Στο πέναλτι των Σέρβων δεν χρειάστηκε να επέμβει, ενώ στις δύο-τρεις ευκαιρίες που επιχείρησε ο Ερυθρός Αστέρας, ο Σα ήταν εκεί που έπρεπε.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Ο Νορβηγός μπακ όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε ολοένα και περισσότερο και θα μπορούσε να του πιστωθεί και μία ασίστ, αν η κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο είχε βρει στόχο.

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0: Ελ Αραμπί... Μπαμ και πρόκριση

ΣΕΜΕΔΟ: Ήταν κυρίαρχος στο κέντρο της άμυνας, «εξαφάνισε» τον Τομανέ και εν συνεχεία όποιον άλλον επιθετικό έβαλε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ήταν ο άνθρωπος που προσπαθούσε να συμμαζέψει και τις επιπολαιότητες του Μεριά...

ΜΕΡΙΑ: Δεν ήταν καλός ο Τυνήσιος στόπερ, ίσως να ήταν και επηρεασμένος απ’ όσα είχαν προηγηθεί. Επιπόλαιες πάσες, λανθασμένες ενέργειες, βιαστικές κινήσεις και ένα κακό διώξιμο με το κεφάλι που λίγο έλειψε ο Μάριν να χριστεί σκόρερ.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Συγκλονιστικός σε ακόμη ένα παιχνίδι ο «Τσίμι». Έκανε ό,τι ήθελε τον Ματέο Γκαρσία, ενώ από τα πόδια του δημιουργήθηκαν ένα κάρο ευκαιρίες, αλλά οι συμπαίκτες του δεν του είπαν «ευχαριστώ» στα... δωράκια που μοίραζε.

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-0: Τα highlights της πρόκρισης! (vid)

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Φοβερό ματς από τον Βραζιλιάνο. Δεν πρόκειται να μουντζουρώσει την εικόνα του το γεγονός ότι έκανε πέναλτι στον Μάριν. Ο Γκιγιέρμε ήταν εντυπωσιακός και πήρε... παραμάζωμα όλο τον άξονα του Ερυθρού Αστέρα.

ΚΑΜΑΡΑ: Βγήκε στο 61’ και πήρε τη θέση του ο Γκερέρο, γιατί ο Μαρτίνς ήθελε να τονώσει την επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Αφρικανός χαφ δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση, παρότι μπήκε καλά στο ματς. Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι από τους άλλους δύο χαφ του Ολυμπιακού ήταν πιο πίσω.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Ο Ανδρέας εκτός από τις ωραίες αλλαγές παιχνιδιού που έκανε και από το πείσμα του να κερδίσει μπάλες, είχε και μία σωτήρια επέμβαση στο 25’ όταν λίγο έλειψε να βγει τετ α τετ ο Βουκάνοβιτς σε μία κόντρα του Αστέρα. Αρκετά καλός ο Κρητικός χαφ.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Αν εξαιρεθεί το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όπου ήταν μες στα νεύρα, αλλά και οι αστοχίες του στην τελική προσπάθεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όποτε έπαιρνε την μπάλα σήμανε... συναγερμός στην σέρβικη άμυνα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Ξεκίνησε καλά, μπήκε δυνατά, κέρδισε αρκετές μονομαχίες, θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, αλλά κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε και αντικαταστάθηκε στο 70’.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Δεν ήταν μόνο το γκολ – πρόκριση που πέτυχε. Η συνολική του εικόνα ήταν συγκλονιστική παρότι έχασε ένα... άχαστο με κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές κινήσεις στον χώρο, ασχέτως αν δεν τροφοδοτήθηκε όσο έπρεπε, ενώ γύρισε πολλές φορές και πίσω για να πάρει την μπάλα και να ξεκινήσει ο ίδιος μία επίθεση.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Μπήκε στο 61’ αντί του Καμαρά και είχε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ, αλλά στο... τσακ δεν είδε το όνομά του στα μάτριξ του Καραϊσκάκη.

ΛΟΒΕΡΑ: Μπήκε στο 70’ αντί του Μασούρα, όμως, δεν βοήθησε όσο θα ήθελε ο Μαρτίνς.

ΜΠΕΝΖΙΑ: Μπήκε στο 90’ γιατί μετά το 1-0 ο Ερυθρός Αστέρας θα επιχειρούσε να ισοφαρίσει. Σε δύο-τρεις περιπτώσεις είχε το καθαρό μυαλό για να ηρεμήσει το παιχνίδι.