Η λέξη - «κλειδί» είναι μία: Υπομονή!

Ο Ερυθρός Αστέρας θα κάνει τα πάντα για να εκνευρίσει τον Ολυμπιακό και οι παίκτες του Μαρτίνς οφείλουν να μην πέσουν στην παγίδα του «χαμηλού τέμπο» που θα επιχειρήσουν να βάλουν στο ματς οι Σέρβοι.

Η λέξη - «κλειδί» είναι μία: Υπομονή!

Δικαιολογία δεν θα υπάρχει για τον Ολυμπιακό αν αποκλειστεί από τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν είναι όπως πέρσι που ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά επί της Μίλαν για να πάρει την πρόκριση και αν έμενε έξω, θα περνούσε αναίμακτα ο αποκλεισμός. Και… μισό μηδέν τού αρκεί απόψε (11/12, 22.00) για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους «32» του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει μία ομάδα που θα βγει με το μαχαίρι στα δόντια από τα αποδυτήρια και θα επιδιώξει με το «καλημέρα» να στριμώξει στα… σχοινιά τον Αστέρα. Ο Ολυμπιακός είναι σαφέστατα ανώτερη ομάδα, πιο ποιοτική, με περισσότερες λύσεις και έχει «όπλο» το Καραϊσκάκη. Ένα γήπεδο στο οποίο ταπεινώθηκαν η νεόπλουτη Κράσνονταρ και η Βικτόρια Πλζεν που είχε αρκετές παρουσίες στους ομίλους του Champions League. Η Τότεναμ κέρδιζε 2-0 και στο τέλος φοβήθηκε ότι θα έχανε από έναν «λυσσασμένο» Ολυμπιακός. Ακόμα και η Μπάγερν κόντεψε να πάθει… εγκεφαλικό στο φαληρικό γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ούτε καν ο Πέδρο Μαρτίνς. Από εκεί και πέρα, επειδή ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα κατεβάσει ένα «πούλμαν» μπροστά από την εστία του Μπόργιαν και θα κάνει τα πάντα για να εκνευρίσει τους Πειραιώτες, εκείνο που προέχει δεν είναι τίποτε άλλο από το να μην πέσουν στην παγίδα των Σέρβων.

Σε χαμηλό τέμπο θα επιδιώξουν να πάνε το ματς οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου. Το έχουν συζητήσει πολλάκις στον Ρέντη ότι αν μία ομάδα θα πρέπει να βγάλει ένταση στο χορτάρι, αυτή δεν είναι άλλη από τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είναι υποχρεωμένοι να βγουν στο χορτάρι και να πιέσουν ψηλά, να κλείσουν τον Αστέρα στα καρέ του και να έχουν κοντά τις γραμμές τους, γιατί οι Σέρβοι θα επιδιώξουν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Σα.

Εκείνο που προέχει όμως είναι να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους. Είτε το ματς είναι στο 0-0, είτε στο 1-0, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουν το μυαλό τους. Είναι λογικό σε περίπτωση που παραμένει το 0-0 και περνάει ο χρόνος, το άγχος να βαραίνει τα πόδια των παικτών του Μαρτίνς. Άγχος όμως θα έχουν και οι ποδοσφαιριστές του Μιλόγεβιτς για να κρατήσουν την ισοπαλία. Στο δε 1-0 θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή, γιατί μπορεί υποσυνείδητα οι παίκτες να κάνουν κάποια μέτρα προς τα πίσω για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Κι αυτό λάθος θα είναι! Η διαχείριση του αγώνα, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι το «κλειδί». Και κυρίως η υπομονή! Είναι από τα ματς που αν είναι στην κόψη του ξυραφιού, μία στραβοκλοτσιά μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, οφείλει να κάνει το παιχνίδι του και αν έχει υπομονή, όλα θα πάνε πρίμα. Κανένας πανικός και κανένας ενθουσιασμός δεν πρέπει να κυριεύσει τους Πειραιώτες ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.

Υπό νορμάλ συνθήκες, το άγχος θα έπρεπε πριν από το ματς να το έχουν οι Σέρβοι. Ήρθαν για δύο αποτελέσματα και δύσκολα θα τους ξαναπαρουσιαστεί στο μέλλον η ευκαιρία να βρεθούν στους «32» του Europa League. Όλα αυτά οφείλουν να τα έχουν κατά νου οι Πειραιώτες.