Έτσι αλλάζει επίπεδο ο Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό είναι υψίστης σημασίας το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Εκτός από το ότι θα πάρει την πρόκριση θα έχει την ευκαιρία να δώσει και πολλές απαντήσεις.

Έτσι αλλάζει επίπεδο ο Ολυμπιακός

Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ έγινε μεγάλος θόρυβος με αφορμή εξωαγωνιστικά θέματα και συγκεκριμένα με το ζήτημα για τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης που φέρονται να ανήκουν σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος και στον Ολυμπιακό το βάρος περισσότερο έπεσε στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι Πειραιώτες φωνάζουν για τη διαιτησία στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και θεωρούν πως το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις. Το βράδυ της Τετάρτης, όμως, έχουν μπροστά τους ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μία ευρωπαϊκή νύχτα που για τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να διακυβεύονται άλλα πράγματα αν δεν του έτρωγε το σαράκι η… τρέλα για το πρωτάθλημα. Έτσι ακριβώς είναι, διότι από αυτόν τον όμιλο ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς μπορούσε να ζητήσει και κάτι περισσότερο ή στη χειρότερη αύριο να είναι απλά μία γιορτή και η τρίτη θέση να είναι "κλειδωμένη".

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, διότι η ομάδα στις αρχές Οκτώβρη… χάθηκε στο ροτέισον και στην αδικαιολόγητη πίεση για το πρωτάθλημα. Δεν χάθηκε, όμως, η Ευρώπη, αφού υπάρχει η αυριανή ευκαιρία να σβήσει η μουτζούρα που έγινε στο Βελιγράδι. Πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση και άφηνε εκτός ομίλων του Europa League τη Μίλαν. Αύριο δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά υποχρέωση όλων να πάρουν την πρόκριση απέναντι σε μία αξιόμαχη ομάδα, η οποία όμως δεν είναι ανώτερη.

Για τον Ολυμπιακό αυτό το ματς είναι υποχρέωση και μία μεγάλη ευκαιρία να δώσει απαντήσεις και στις εγχώριες κόντρες. Στο ποδόσφαιρο, άλλωστε οι καλύτερες απαντήσεις δίνονται εντός αγωνιστικού χώρου κι έτσι θα είναι για την ομάδα του Πειραιά αν καταφέρει και τον Φλεβάρη είναι ο μοναδικός σύλλογος της χώρας μας που θα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αξίζει να περάσει στους "32" του Europa League. Αξίζει για την προσπάθεια που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου και για τη δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα.

Αν αισθάνεται αδικημένος στην Ελλάδα μπορεί να απαντήσει με μία πρόκριση και με μία όσο το δυνατόν καλή πορεία στο Europa League αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις εγχώριες κόντρες. Επίσης και ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταφέρει δύο προκρίσεις σε ομίλους, ενώ πέρσι πέρασαν και από το γκρουπ του Europa League. Το θέμα μετά είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά το οποίο είχε κάνει τελευταία φορά το 2016.

Παρά τις δυσκολίες που θα υπάρχουν στην κλήρωση και τα θηρία που θα βρεθούν στο δρόμο του, ο Ολυμπιακός, που έχει δείξει πως στέκεται πολύ καλά στα ευρωπαϊκά γήπεδα, οφείλει να βάλει σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή του διάκριση. Έτσι θα αλλάξει επίπεδο και έτσι θα φανεί η δουλειά του και η διαφορά από τους εγχώριους αντιπάλους του. Πρώτα απ' όλα, όμως, πρέπει να γίνει αύριο το βράδυ η δουλειά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και την "αλεπού" τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Το ματς θα είναι γιορτή για τον κόσμο, αλλά όχι και για την ομάδα.