Ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα έρθει για… τουρισμό

Η παγίδα που σκοπεύει να στήσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον Ολυμπιακό και πως θέλει να του κάνει τη ζωή δύσκολη. Η παραδοχή ανωτερότητας, αλλά και η πρόκριση που θέλουν οι Σέρβοι.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα έρθει για… τουρισμό

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός καλείται τέτοια εποχή να παίξει έναν ευρωπαϊκό «τελικό». Για την ομάδα του Πειραιά το ματς της Τετάρτης με τον Ερυθρό Αστέρα είναι μία τεράστια πρόκληση και θέλουν όσο τίποτα άλλο να πάρουν την πρόκριση και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στη φάση των «32» του Europa League.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, αφού θα κληθεί να παίξει την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι πρωταθλητές Σερβίας έχουν, ωστόσο, το πλεονέκτημα να παίζουν για δύο αποτελέσματα σε αυτό το παιχνίδι, αφού και η ισοπαλία τους είναι αρκετή για να τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου.

Στο Βελιγράδι θεωρούν πως ο Ερυθρός Αστέρας θα πρέπει να κάνει μία διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στα μέχρι τώρα εκτός έδρας παιχνίδια του η εικόνα του δεν ήταν καλή, αλλά θεωρούν πως τώρα θα πρέπει να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη σερβική πρωτεύουσα ο Αστέρας δεν σκοπεύει να δώσει χώρους στον Ολυμπιακό. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι διατεθειμένος να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς. Συγκεκριμένα όλα τα ρεπορτάζ από το Βελιγράδι συμφωνούν πως ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είναι διατεθειμένος να παίξει με τέσσερις χαφ, τους Πέτροβιτς, Γιοβάντσιτς, Ίβανιτς και τον Μάριν. Ο τελευταίος είναι παίκτης με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς.

Πάντως αν καταλήξει σε κάτι τέτοιο, ο Μιλόγεβιτς θα «θυσιάσει» έναν εκ των Βουκάνοβιτς και Γκαρσία από τα άκρα. Στον Ερυθρό Αστέρα, πάντως, ασκείται κριτική για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας στο παιχνίδι με τη Σπαρτάκ. Όπως επισημαίνουν στο Βελιγράδι η ομάδα του Μιλόγεβιτς δέχτηκε φάσεις από έναν αντίπαλο που είναι κατώτερος του Ολυμπιακού και θα πρέπει να προβληματιστούν ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια ενόψει της αναμέτρησης με τους Πειραιώτες, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έρθουν στην Ελλάδα για τουρισμό. Ο Μιλόγεβιτς έχει διαπιστώσει πως ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα όταν βρίσκει απέναντι του κλειστές άμυνες κι έτσι σκοπεύει να του βάλει δύσκολα. Απ’ όλα αυτά, πάντως γίνεται αντιληπτό πως ο αγώνας της Τετάρτης δεν είναι απλή ιστορία, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του θα αναλύσουν στους παίκτες τους τον Αστέρα στις επόμενες δύο προπονήσεις.