Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3: Θρυλική βραδιά στο Λονδίνο, μέχρι την επόμενη (vid)

Στην τελευταία επίσκεψή του στο Λονδίνο, πριν την αποψινή (26/11 22:00), ο Ολυμπιακός είχε φύγει με το διπλό από το Emirates (2-3) με αντίπαλο την Άρσεναλ στις 29/9/2015.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3: Θρυλική βραδιά στο Λονδίνο, μέχρι την επόμενη (vid)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης (26/11) σε ένα ματς ζωής και θανάτου για τους «ερυθρόλευκους» και το μέλλον τους στο Champions League και την Ευρώπη.

Δεν είναι η πρώτη επίσκεψη των «ερυθρόλευκων» στο Λονδίνο και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Πάντως, την προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα είχαν πραγματοποιήσει ένα ανεπανάληπτο και θρυλικό άθλο που συμπεριλαμβάνεται επάξια στις κορυφαίες ευρωπαϊκές βραδιές των Πειραιωτών.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ στο Emirates έμελλε να αφήσει άφωνη όλη την Ευρώπη με παλικαρίσια νίκη 2-3, γράφοντας ένα θρυλικό έπος στην ευρωπαϊκή ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Φελίπε Πάρντο στο 32'. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει μόλις 2' λεπτά αργότερα με τον Θίο Ουόλκοτ. Πολλές ομάδες θα έχαναν... τη γη κάτω από τα πόδια, μετά από τέτοια ψυχρολουσία, όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι οι περισσότερες ομάδες...

Στο 40' ο Φορτούνης με μαεστρική εκτέλεση κόρνερ αιφνιδίασε τον Οσπίνα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, ο Σιόβας τον πίεσε και η μπάλα τελικά πέρασε τη γραμμή: Το 1-2 του Ολυμπιακού ήταν γεγονός και οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Όμως, το ματς είχε ακόμα πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις. Στο 65' ο Ουόλκοτ βρήκε τον αμαρκάριστο Σάντσες στην περιοχή, ο οποίος εύκολα έφερε το ματς στα ίσα. Το γήπεδο πανηγύρισε έξαλλα, μαζί του και ο Βενγκέρ, νομίζοντας ότι η Άρσεναλ θα γυρνούσε τούμπα το παιχνίδι...

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Ολυμπιακού, μόλις ένα λεπτό αργότερα (!) με τον Πάρντο να βρίσκει τον Φινμπόγκασον στην «καρδιά» της μικρής περιοχής των «κανονιονέριδων». Η «χρυσή» αλλαγή του Σίλβα (είχε αντικαταστήσει τον Ιντέγιε στο 46') με σεντερφορίσιο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Το διπλό του Ολυμπιακού είχε γραφτεί και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία...

Όλα ή τίποτα στο Λονδίνο

Από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά την Τότεναμ στο Tottenham Hotspur Stadium (26/11, 22:00, LIVE στο fosonline.gr), σε ένα ματς πολύ διαφορετικών συνθηκών.

Θα είναι υπέρβαση, όχι θαύμα

Τώρα, ο Ολυμπιακός ψάχνει οπωσδήποτε την υπέρβαση και το διπλό για να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για τη συνέχειά του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το σίγουρο είναι ότι έχει για οδηγό την ένδοξη ευρωπαϊκή του ιστορία αλλά και την θρυλική βραδιά του το 2015. Θρυλική, μέχρι την επόμενη...