Θα είναι υπέρβαση, όχι θαύμα

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα εκτός έδρας στην Ευρώπη και τέτοια ματς σαν του Λονδίνου προσφέρουν ευκαιρία υπέρβασης. Γιατί αυτό θα είναι απέναντι στην Τότεναμ, όχι κάτι εξωπραγματικό. 

Θα είναι υπέρβαση, όχι θαύμα

Ο Ολυμπιακός ψάχνει εδώ και καιρό νίκη στο Champions League και επίσης μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη. Η τελευταία πραγματικά μεγάλη νίκη μακριά από την Ελλάδα σε επίπεδο ομίλων ήταν εκείνη με την Άρσεναλ, πάλι στο Λονδίνο. Έχει κάνει κι άλλες σε δύσκολες έδρες, ειδικά φέτος με την Μπασάκ και την Κράσνονταρ στα προκριματικά, αλλά νίκη υπέρβασης θα είναι μία σε ένα παιχνίδι σαν αυτό με την Τότεναμ.

Κι ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει ανάγκη μια τέτοια μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία, όχι μόνο λόγω του timing, αλλά γενικώς. Στο Μόναχο πλησίασε κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάρα πολύ σπουδαίο, αλλά δεν άντεξε έως το τέλος. Απέναντι στην Τότεναμ το ματς θα έχει ομοιότητες, όπως και διαφορές.

Η αλλαγή προπονητή στην αγγλική ομάδα δεν είναι κάτι καλό για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι απαραίτητα απαγορευτικό για να σκέφτεται ότι μπορεί να τα καταφέρει να φύγει αλώβητος από το Λονδίνο. Η Τότεναμ μπορεί να έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο πρώτο παιχνίδι του Μουρίνιο, αλλά όπως σωστά είπε ο Πορτογάλος, δεν έκανε τίποτα ο ίδιος ώστε να αλλάξει την κατάσταση. Είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Ας αφήσουμε τις πολύ εύκολες νίκες της Τότεναμ επί του Ερυθρού Αστέρα και τη συντριβή της από την Μπάγερν. Ας θυμηθούμε το 2-2 στο Φάληρο και τον τρόπο με τον οποίο την κοίταξε στα μάτια και την αντιμετώπισε παρά το προβάδισμά της ο Ολυμπιακός. Ας λογαριάσουμε επίσης τις αποτυχίες που είχε φέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο όπου το βράδυ της Τρίτης θα δώσει τη μάχη του ο Ολυμπιακός. Ήττα 0-1 από τη Νιούκαστλ. Ισοπαλίες 1-1 με την Σέφιλντ και με την Γουότφορντ. Αλλά και δύσκολη νίκη 2-1 με την Σαουθάμπτον. Όπως, βέβαια, το 4-0 με την Κρίσταλ Πάλας που μπορεί να υπολογιστεί και αυτό ως δεδομένο, εάν τα μεγάλα αστέρια της βρεθούν σε καλή κατάσταση και κυρίως είναι απαλλαγμένα από την γκρίνια και τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες να κάνουν καλό παιχνίδι, να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο, να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Η υπερπροσπάθεια είναι στα προαπαιτούμενα. Η προσήλωση επίσης. Το θράσος και η μεγαλύτερη τόλμη σε σχέση με το ματς στο Μόναχο, οπωσδήποτε. Και φυσικά η τύχη.

Κι ένας ακόμη βασικότατος τομέας, απαραίτητος για το στόχο. Δεν υπάρχει ούτε Πανιώνιος ούτε ΠΑΟΚ. Ούτε τι έγινε ούτε τι θα γίνει στο πρωτάθλημα. Εδώ είναι Champions League. Κι ο Ολυμπιακός είναι το βράδυ της Τρίτης ΞΑΝΑ φέτος ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στην κορυφαία διοργάνωση. Με το «σπαθί» του και με τρεις δύσκολες προκρίσεις το καλοκαίρι, έφτασε - όπως σωστά είπε ο Μαρτίνς - να παίζει τέτοιους αγώνες. Και να έχει την ευκαιρία για τις υπερβάσεις...