Μπαρτσελόνα: Τέσσερα γκολ μόλις, σε τέσσερις αγώνες στο Champions League!

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Τετάρτη (27/11) την Ντόρτμουντ και με νίκη προκρίνεται στην επόμενη φάση του Champions League ωστόσο κάτι που προβληματίζει είναι το γκολ για τους «μπλαουγκράνα» που έχουν σκοράρει μόλις 4 σε 4 αγώνες και ακόμη ψάχνονται.

Μπαρτσελόνα: Τέσσερα γκολ μόλις, σε τέσσερις αγώνες στο Champions League!

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Τετάρτη (27/11, 22:00) την Ντόρτμουντ και με νίκη προκρίνεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, ωστόσο κάτι που προβληματίζει πάρα πολύ τον Ερνένστο Βαλβέρδε είναι η επιθετική δυστοκία της ομάδας, η οποία έχει σκοράρει μόλις 4 γκολ σε 4 αγώνες και ακόμη ψάχνεται στη γραμμή κρούσης της.

Άλλη μια φορά στο παρελθόν τόσα λίγα γκολ

Μόλις άλλη μια φορά στο παρελθόν οι «μπλαουγκράνα» έχουν σκοράρει τόσα λίγα γκολ σε αυτή τη φάση του Champions League. Πέρα από τους Μέσι, Σουάρεζ και το αυτογκόλ της Σλάβια, βοήθεια οι Καταλανοί του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχουν πάρει από άλλους παίκτες στο θέμα γκολ.

Εντωμεταξύ αυτή τη στιγμή, από τις 32 ομάδες της διοργάνωσης οι 22 έχουν σκοράρει περισσότερα τέρματα από την Μπαρτσελόνα, κάτι που πραγματικά είναι άξιο απορίας αν σκεφτεί κανείς ότι οι «μπλαουγκράνα» είναι φύση ομάδα με κατοχή μπάλας, πολλές ευκαιρίες και γκολ.

Μέσι και Σουάρεζ είναι «μόνοι» στην επίθεση και πλέον κουράστηκαν:

Χρειάζονται βοήθεια οι Μέσι και Σουάρεζ

Μεγάλο θέμα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ότι ειδικά στην Ευρώπη δεν έχει πάρει βοήθεια από τον Γάλλο άσο Αντουάν Γκριεζμάν και για να προχωρήσει η ομάδα στο Champions League θα τον χρειαστεί γιατί κάποια στιγμή τα γκολ θα είναι απαραίτητα, και πρέπει κάποιος να συνεισφέρει. Ο Γκριεζμάν μέχρις στιγμής παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση. Επίσης το κέντρο δεν προσφέρει, ακόμα και η άμυνα. Τίποτα δε λειτουργεί καλά για να βοηθήσει την ομάδα.

Κάτω από τη βάση παίρνει στην Ευρώπη ο Γκριεζμάν:

Τα πειράματα Βαλβέρδε που δεν έχουν πιάσει

Ο «τσιγγούρι» είναι αλήθεια πως προσπαθεί να βρει το αντίδοτο στο σκοράρισμα με επιθετικά σχήματα αλλά ούτε αυτό κάνει τη δουλειά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αγώνα με τη Λεγανές ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού έπαιξε με σύστημα 4-2-3-1 και τους Σουάρεζ, Μέσι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ να αγωνίζονται από την αρχή του ματς. Αυτό δεν έπιασε, και στο δεύτερο μέρος ο Βαλβέρδε άλλαξε σύστημα για να κλειδώσει τουλάχιστον τη νίκη όπως και έγινε (2-1 με ανατροπή για τους «μπλαουγκράνα»).

Ο Βαλβέρδε καλείται να βρει λύσεις, τα περιθώρια στενεύουν:

Στο δια ταύτα

Το αν η Μπαρτσελόνα θα αρχίσει σιγά σιγά να δίνει σκορ και θέαμα όπως την είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια δεν το γνωρίζουμε.Τα μόλις 16 γκολ σε ισπανικό πρωτάθλημα και τα 4 στο Champions League πάντως, δείχνουν πρόβλημα μεγάλο που αν δεν λυθεί σύντομα για τον Βαλβέρδε θα υπάρξει θέμα... Θέμα επιβίωσης για τον ίδιο στον πάγκο των Καταλανών με τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο να καραδοκεί...