Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» στον όμιλο του Ολυμπιακού

Όλα τα σενάρια πρόκρισης στον Β' όμιλο του Champions League για Ολυμπιακό, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» στον όμιλο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης (26/11, 22:00, LIVE στο fosonline.gr), σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για τους «ερυθρόλευκους» και το μέλλον τους στον Β' όμιλο του Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις υπόλοιπες τρεις ομάδες (Ολυμπιακός, Τότεναμ, Ερυθρός Αστέρας), οι οποίες έχουν όλες πιθανότητες πρόκριση στη φάση των «16».

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 βαθμό και απόψε τα παίζουν όλα για όλα κόντρα στην ομάδα του Μουρίνιο στο Tottenham Hotspur Stadium, η οποία έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς. Αν τα «σπιρούνια» πάρουν τη νίκη, τότε αυτομάτως και μαθηματικά προκρίνονται στην επόμενη φάση και οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League με τον Ερυθρό Αστέρα (με την προϋποθεση ότι δεν θα κερδίσει απόψε την Μπάγερν) την τελευταία αγωνιστική.

Champions League: Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού!

Αν οι δύο ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες και ο Ερυθρός Αστέρας επικρατήσει των Βαυαρών, η ομάδα του Βελιγραδίου θα βρεθεί στους 6 βαθμούς. Επομένως, η πρόκριση θα είναι ανοιχτή για τους Λονδρέζους και τους Σέρβους, τους οποίους υποδέχεται ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.

Αν ωστόσο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φύγει από το Λονδίνο με το «διπλό», τότε και ο Ολυμπιακός μπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για τη φάση των «16». Δεν εξαρτώνται βέβαια όλα από τον Ολυμπιακό, αφού για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη αλλά και να χάσει η Τότεναμ από την Μπάγερν, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα προκρίνεται η ομάδα του Μουρίνιο.

Αναλυτικά η βαθμολογία του Β' Ομίλου:

Μπάγερν Μονάχου 12β.
Τότεναμ 7β.
Ερυθρός Αστέρας 3β.
Ολυμπιακός 1β.