Champions League: Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού!

Το Fosonline.gr αναλύει τα σενάρια που υπάρχουν, ώστε να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. 

Champions League: Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου με 2-0 στη Γερμανία, ωστόσο ελπίζει ακόμα σε μία ευρωπαϊκή συνέχεια μετά τον Ιανουάριο.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι αρκετά θετικά για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι θα κυνηγήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση τους σε οποιαδήποτε διοργάνωση (Champions League, Europa League).

Αναλυτικά τα σενάρια:

Σενάριο πρόκρισης στους "16" του Champions League:

Κερδίζει την Τότεναμ εκτός έδρας (26/11), κερδίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκης (11/12) και κάνει δύο νίκες η Μπάγερν Μονάχου.

Σενάρια πρόκρισης στους "32" του Europa League:

Εάν Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα την 5η αγωνιστική, τότε οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται νίκη με οποιοδήποτε αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική με τους Σέρβους.

Αν ο Ολυμπιακός χάσει από την Τότεναμ και ο Ερυθρός Αστέρας φέρει ισοπαλία με την Μπάγερν, θα χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική.

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Τότεναμ, η Μπάγερν κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα και τελευταία αγωνιστική το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης λήξει ισόπαλο τότε οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονται στο Europa League.

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Τότεναμ και ο Ερυθρός Αστέρας έρθει ισόπαλος με την Μπάγερν, και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειάζονται νίκη με οποιοδήποτε σκορ.

Αν ο Ολυμπιακός φέρει ισοπαλία με την Τότεναμ και η Μπάγερν κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα, τότε θα χρειάζεται και πάλι νίκη με οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

*Αν ο Ερυθρός Αστέρας κερδίσει την Μπάγερν και ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει την Τότεναμ, οι Πειραιώτες θα τερματίσουν 4οι ανεξαρτήτου αποτελέσματος της τελευταίας αγωνιστικής.