Με... Κετσπάγια είχε παίξει ο Ολυμπιακός με Τότεναμ

Η τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αντιμετωπίσει τους Λονδρέζους στην Αγγλία, ήταν σε ένα φιλικό το καλοκαίρι του 2009 με προπονητή τον Γεωργιανό.

Με... Κετσπάγια είχε παίξει ο Ολυμπιακός με Τότεναμ

Κι όμως, πολλοί πιστεύουν ότι η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την Τότεναμ στο Λονδίνο ήταν το μακρινό 1972! Τότε που οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 4-0 για το Κύπελλο UEFA και στη ρεβάνς είχαν επικρατήσει με 1-0.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν ταξιδέψει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν τέσσερις φορές την Άρσεναλ, με τη μία εξ αυτών να είναι το θριαμβευτικό 3-2 στο Emirates τη σεζόν 2015-16 με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα και άλλη μία την Τσέλσι στον επαναληπτικό του 0-0 για τους «16» του Champions League.

Η τελευταία φορά που συνάντησαν την Τότεναμ στο «σπίτι» τους ήταν πριν από δέκα χρόνια! Συγκεκριμένα, στις 9 Αυγούστου του 2009, όταν ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λονδίνο για να παίξει φιλικό με τους Λονδρέζους στο παλιό τους γήπεδο, το «White Hart Lane». Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος αποχώρησε από το λιμάνι μετά από περίπου ένα μήνα!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά στέκεται καλά και πηγαίνει στα αποδυτήρια με 0-0. Στο δεύτερο μέρος όμως οι πολλές αλλαγές από πλευράς Κετσπάγια είχαν ως αποτέλεσμα το «White Hart Lane» να κατηφορίσει και ο Ολυμπιακός να ηττηθεί με 3-0. Τα γκολ είχαν σημειώσει οι Παβλιουτσένκο (65’), Τσόρλουκα (69’) και Ντεφόε (77’).

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αγωνιστεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το αυριανό ματς στο νεόκτιστο γήπεδο της Τότεναμ.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τις επιλογές του Κετσπάγια σε εκείνο το φιλικό: Νικοπολίδης (46` Πάρντο), Ζεβλάκοφ (80` Πάντος), Α. Παπαδόπουλος (80` Όσκαρ), Μέλμπεργκ, Ντομί (80` Ραούλ Μπράβο), Λεονάρντο (86` Σοϊλέδης), Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλέτι (46` Ζαϊρί), Ντουντού (65` Γ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα (56` Μήτρογλου), Ντιόγκο (56` Λεντέσμα).