Η εξήγηση για το δύσκολο βράδυ του Τσιμίκα στο Μόναχο

Τι συνέβη και ο 23χρονος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού τα βρήκε σκούρα στην «Allianz Arena».

Η εξήγηση για το δύσκολο βράδυ του Τσιμίκα στο Μόναχο

Διαφορετικά είχε ονειρευτεί την χθεσινή βραδιά ο Κώστας Τσιμίκας. Το είπε άλλωστε και στη συνέντευξη Τύπου ότι είχε πάει με αυτοπεποίθηση στο Μόναχο. Το πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα έβαζε δύσκολα στην Μπάγερν και πώς η ομάδα του θα κατάφερνε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος έκανε λόγο ακόμα και για νίκη…

Η ουσία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν άτολμοι επιθετικά. Ο δε Τσιμίκας είχε την ατυχία να πέσει σε έναν εκπληκτικό Κομάν. Ο άσος της Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε με την μπάλα στα πόδια. Από την πλευρά του Τσιμίκα κιόλας βγήκε η σέντρα προς τον Λεβαντόφσκι στο 1-0.

Μπάγερν – Ολυμπιακός 2-0: Άντεξε χάρη στον Σα για 69 λεπτά

Ο Μαρτίνς φυσικά δεν πρόκειται να ρίξει κανένα «ανάθεμα» στον 23χρονο αριστερό μπακ. Ίσα-ίσα που ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι δεν ήταν τόσο κακός όσο πιστεύουν ορισμένοι.

Απλώς οι Βαυαροί έβαλαν στο «σημάδι» την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού για έναν και μόνο λόγο: Επειδή ο Τσιμίκας έπαιζε μόνος του! Δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες από τον Ποντένσε, με αποτέλεσμα σε ορισμένες κατεβασιές του Παβάρ και με την παρουσία του Κομάν ή του Γκνάμπρι από εκείνη την πλευρά, η Μπάγερν να έχει υπεραριθμία. Ο Τσιμίκας έφτασε στο σημείο να τα βάζει ακόμα με δύο αντιπάλους. Είχε δηλαδή εξ αρχής δύσκολο έργο, αλλά η αποστολή του έγινε ακόμα δυσκολότερη.

Οι επιστροφές του Ποντένσε είναι ένα θέμα που απασχολεί τον Μαρτίνς εδώ και έναν χρόνο. Ειδικά σε τέτοια ματς είναι υπεραπαραίτητες οι βοήθειες που θα πρέπει να δίνει ο Πορτογάλος στους μπακ. Χθες, όμως, ο Τσιμίκας βρέθηκε εκτεθειμένος, έτρεξε αρκετά από κάποιο σημείο και μετά, με συνέπεια ο Κομάν που αγωνίστηκε για πολύ μεγάλο διάστημα από την πλευρά του, να του βγάλει τα… συκώτια! Στο τελευταίο 25λεπτο ήταν εμφανέστατα τα σημάδια κόπωσης.

Υπάρχει λοιπόν εξήγηση για το δύσκολο βράδυ του Τσιμίκα. Δεν ήταν μόνο ο Κομάν, αλλά και ο Ποντένσε που δεν γυρνούσε πίσω για να δώσει μία έξτρα βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Champions League: Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού!