Άλλος Ολυμπιακός στο Λονδίνο, ίδια Μπάγερν στο Βελιγράδι

Η προτελευταία αγωνιστική θα κρίνει πολλά για την πρόκριση, αλλά υπό προϋποθέσεις. Πολύ σημαντικά τα ματς του... Σαββατοκύριακου! 
Άλλος Ολυμπιακός στο Λονδίνο, ίδια Μπάγερν στο Βελιγράδι

Στην πραγματικότητα όλοι περίμεναν ότι η Μπάγερν θα νικούσε τον Ολυμπιακό και η Τότεναμ τον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν μια ξεκάθαρη επικράτηση των φαβορί. Ο Ολυμπιακός δεν έγινε... Σλάβια να πάρει ισοπαλία όπως οι Τσέχοι από την Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε και... Γαλατά που μόλις άρχισε το ματς το ματς στο Μπερναμπέου είχε ήδη δεχτεί τρία από την Ρεάλ. Έτσι είναι το Champions League όμως. Συνήθως τα φαβορί στους ομίλους επικρατούν. Ό,τι άλλο αποτελεί έκπληξη και εξαίρεση.

Ο Ολυμπιακός, όπως όλοι είδαμε, είχε απόδοση χαμηλής ταχύτητας. Δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το ρυθμό των Γερμανών. Ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα. Υπάρχει που υπάρχει διαφορά ποιότητας και φυσικών δυνάμεων, έμοιαζε και κουρασμένος ο Ολυμπιακός, αλλά αν άρχιζε το εκτεταμένο rotation πάλι ο Μαρτίνς ποιός (μας) τους άκουγε...

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σα με τους δύο στόπερ έδωσαν πολλές λύσεις. Ειδικά ο γκολκίπερ. Στο δεύτερο και ο Σεμέδο ήταν επιπέδου Champions League, έκοβε πολλές φορές αρχοντικά τον Λεβαντόφσκι, τον Μίλερ. Αλλά ο Λεβαντόφσκι είναι πυρηνικός. Δεν μπορείς να τον σταματάς διαρκώς. Θα βρεθεί μπροστά σου και θα σε «σκοτώσει» μέσα στο ματς. Είναι δεδομένο.

Ο Ολυμπιακός επιθετικά έμοιαζε ανεπαρκής. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε σκοπό να δείξει ότι μπορεί να παίζει και άμυνα. Αυτός ήταν ο βασικός σκοπός του Φλικ στο ντεμπούτο του. Όχι να βάλει πεντάρες και να εντυπωσιάσει. Να νικήσει χωρίς να δεχτεί γκολ. Και το πέτυχε, καθώς στην άμυνα της Μπάγερν που δέχεται δυο-δυο φέτος τα γκολ, ο Ολυμπιακός έκανε μιάμιση φάση.

Ήταν ένα πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό αυτή η εμφάνιση, αλλά δεν φέρνει και την καταστροφή. Θα την φέρει εάν στο ματς με τον Ατρόμητο (10/11, 17:15) δεν γίνουν οι κινήσεις που πρέπει από προπονητή και παίκτες ώστε να αλλάξει το κλίμα, με μια νίκη που θα διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή, πιθανώς και με μεγαλύτερη διαφορά. Αλλά και θα φτιάξει την ατμόσφαιρα ενόψει Λονδίνου και Τότεναμ.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός, δεν μπορεί να παίξει τόσο μέτρια όσο στην Γερμανία. Την ίδια βραδιά που η Μπάγερν θα πάει στο Βελιγράδι, σε ένα ματς που από τώρα πολλοί πιστεύουν ότι θα το δει χαλαρά και αδιάφορα. Εγώ δεν το πιστεύω. Αν έχει νικήσει την Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα το Σάββατο (9/11), είναι πιθανό να πάει με τον Φλικ που θα θέλει να συνεχίσει το σερί για να μείνει. Αν δε νικήσει την Ντόρτμουντ, μάλλον θα έχει νέο προπονητή που θα επιθυμεί ξεκίνημα με νίκη.

Για μένα, το πιθανότερο είναι ότι Τότεναμ και Μπάγερν θα νικήσουν και την αγωνιστική κι ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στις 11 του Δεκέμβρη τον Ερυθρό Αστέρα κι επειδή είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Σέρβους, θα είναι πια εκείνος το φαβορί. Αλλά τέτοιες εμφανίσεις σαν του Μονάχου, θα πρέπει γενικά να τις αφήσει πίσω του...