Μπάγερν – Ολυμπιακός 2-0: Άντεξε χάρη στον Σα για 69 λεπτά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΟΝΑΧΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε εμφάνιση για… μεταγραφή στο Μόναχο, αλλά η κλάση του Λεβαντόφσκι και ο εντυπωσιακός Κομάν χάρισαν τη νίκη στους Βαυαρούς που ήταν αφόρητα πιεστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Πέρισιτς "σφράγισε" το τρίποντο στο 89'.

Μπάγερν – Ολυμπιακός 2-0: Άντεξε χάρη στον Σα για 69 λεπτά

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μόναχο με αυτοπεποίθηση και με αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία Μπάγερν που μετά τα τελευταία γεγονότα («πεντάρα» από Άιντραχτ, απόλυση Κόβατς) ήθελε πάση θυσία να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» με έναν εκπληκτικό Ζοσέ Σα κράτησαν το μηδέν στην άμυνά τους εώς το 69’, αλλά σε εκείνο το λεπτό μίλησαν η κλάση του έξοχου Κομάν και του «κίλερ» Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός με ένα… χάδι ουσιαστικά στην μπάλα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στους Βαυαρούς και πλέον ο Ολυμπιακός πάει να πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο για να αυξήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση έστω στους «32» του Europa League. Ο Πέρισιτς στο 89' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έγραψε το 2-0.

Μπάγερν - Ολυμπιακός 2-0: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΖΑΡ ΚΑΙ… ΤΙΑΓΚΟ

Από μία έκπληξη επιφύλαξαν οι δύο προπονητές. Ο μεν Μαρτίνς επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Μασούρα και να ρίξει στη μάχη τον Ραντζέλοβιτς. Ο δε Φλικ αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Τιάγκο Αλκάνταρα και να ξεκινήσει τον Γκορέτσκα. Κατά τ’ άλλα, οι υπόλοιποι δέκα του Ολυμπιακού ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενοι.

Με το «πολυφορεμένο» το τελευταίο διάστημα 4-3-3, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα στα γκολπόστ, τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας, τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ, τον Ποντένσε στο απέναντι «φτερό» από τον Ραντζέλοβιτς και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Μπάγερν προτίμησε να μην δώσει φανέλα βασικού, εκτός από τον Τιάγκο Αλκάνταρα, και στον Κοουτίνιο.

Τα «μπράβο» του Μαρτίνς στον Ραντζέλοβιτς

ΟΙ ΔΥΟ «ΠΥΡΓΟΙ» ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο «ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ» ΣΑ

Ήταν απολύτως φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να βρεθεί σε θέση άμυνας στην «Allianz Arena» και η Μπάγερν Μονάχου να πιέζει και να προσπαθεί να διασπάσει τη διπλή ζώνη που βρήκε απέναντί της.

Οι Βαυαροί αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Γκορέτσκα έξω από την περιοχή (5’) και το «κόψιμο» του Ομάρ την τελευταία στιγμή έπειτα από κάθετη πάσα στον Μίλερ που έβγαινε τετ α τετ (9’), επιχείρησαν να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό από τα πλάγια.

Ωστόσο, ο Ζοσέ Σα έδινε πάντοτε τις «απαντήσεις» που έπρεπε στις προσπάθειες των πολυδιαφημισμένων αστέρων της Μπάγερν. Στο 15’ μπλόκαρε σουτ του Γκνάμπρι, στο 25’ κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, στο 34’ «κεραυνό» του εξαιρετικού Κομάν και στο 35’ σουτ του Μίλερ από το ύψος του πέναλτι. Σε όλα αυτά ο Πορτογάλος γκολκίπερ έδειξε για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω του το καλοκαίρι.

Συν τοις άλλοις πολύ καλό πρώτο ημίχρονο έκαναν – τηρουμένων των αναλογιών – και ο Σεμέδο με τον Μεριά, εν αντιθέσει με τους Τσιμίκα και Ομάρ που τα βρήκαν σκούρα κυρίως όποτε βρισκόταν στο δρόμο τους ο Κομάν, καθώς ο Γκνάμπρι στο πρώτο ημίχρονο ήταν άφαντος!

Η διπλή επέμβαση του Σα (vid)

Οι Βαυαροί από «καραμπόλα» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Παβάρ στο δοκάρι στο 45’, αλλά και ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να «παγώσει» το Μόναχο, όταν έπειτα από λάθος του Αλάμπα, ο Γκερέρο έκανε πάσα με τακουνάκι στον Ραντζέλοβιτς και το Σερβάκι που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα βοηθώντας και ανασταλτικά, σούταρε ελάχιστα άουτ. Ίσως θα μπορούσε να «γραφτεί» ακόμη μία ευκαιρία, αν ο α’ βοηθός δεν σήκωνε το σημαιάκι στον Τσιμίκα που έφευγε στην πλάτη της βαυαρικής άμυνας με καλές προϋποθέσεις στο 37’ (φάνηκε να τον καλύπτει ο Ντέιβις).

Το δοκάρι του Παβάρ και η εξ επαφής απόκρουση του Σα (vid)

ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ Η "ALLIANZ ARENA", ΤΟ... ΧΑΔΙ ΤΟΥ "ΛΕΒΑ"

Ο Ζοσέ Σα ήταν εντυπωσιακός και στο δεύτερο μέρος, εκεί όπου η Μπάγερν βγήκε με περισσότερο "γκάζι", πίεσε αφόρητα, κατηφόρισε για τα καλά η "Allianz Arena" και οι Βαυαροί επιχείρησαν ξανά από τα άκρα να χτυπήσουν. Κυρίως από την πλευρά που κινήθηκε ο Κομάν, ο οποίος ώρες-ώρες έκανε ό,τι ήθελε με την μπάλα στα πόδια και οι Τσιμίκας και Ομάρ αντιμετώπισαν ένα σωρό προβλήματα.

Ο Σα ξεκίνησε απομακρύνοντας την κεφαλιά του Μαρτίνεθ (50') και είπε διαδοχικά "όχι" σε Λεβαντόφσκι (52') και Γκνάμπρι (60'). Η Μπάγερν ανέβασε πολύ τις γραμμές του και ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος στο να κρατήσει για λίγο την μπάλα ή έστω να ακολουθήσει τον ρυθμό των Γερμανών. Απέφευγε σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνει και φάουλ για να "κόψει" τον βήχα των γηπεδούχων και τελικά μετά από 69 λεπτά πίεσης και με τον Σα να κάνει εμφάνιση για... μεταγραφή, μία έμπνευση του Κομάν από τα δεξιά και το... χάδι του Λεβαντόφσκι στην μπάλα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στην Μπάγερν. Οι Γερμανοί προσπάθησαν και με προβολή του Κομάν (δεν βρήκε την μπάλα) να διπλασιάσουν αμέσως τα τέρματά τους (71'), αλλά τελικά βρήκε στόχο στο 89' ο Πέρισιτς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.Ένα λεπτό νωρίτερα πάντως ο Ολυμπιακός πήγε να... τρελάνει το Μόναχο, όμως, το σουτ του Γκερέρο έξω από την περιοχή και ενώ είχε επιλογές αριστερά και δεξιά του, βρήκε στα σώματα...

Οι τελικές ήταν 27-3 υπέρ της Μπάγερν, 10-0 προσπάθειες στην εστία, 14-1 τα κόρνερ και η κατοχή 65-35%.

Μικρογραφία

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός

Γήπεδο: «Allianz Arena»

Σκόρερ: 69' Λεβαντόφσκι, 89' Πέρισιτς.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Κίτρινες: -

Συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (82’ Τολισό), Γκνάμπρι (89' Πέρισιτς), Μίλερ, Κομάν (91' Κοουτίνιο), Λεβαντόφσκι.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (71’ Βαλμπουενά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (61’ Μασούρας), Ποντένσε (79’ Ελ Αραμπί, Γκερέρο.

Τα highlights της αναμέτρησης: