Champions League: Όταν ο Ολυμπιακός έφευγε νικητής από τη Γερμανία (vid)

Το Fosonline.gr θυμάται το πρώτο «διπλό»του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, που ήταν επί γερμανικού εδάφους.

Champions League: Όταν ο Ολυμπιακός έφευγε νικητής από τη Γερμανία (vid)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (06/11) στις 19:55 την Μπάγερν στο Μόναχο και έχει στόχο να γράψει για ακόμα μία φορά ιστορία.

Γυρνώντας πίσω στο μακρινό πλέον 2007, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους νίκη εκτός ευρωπαϊκών συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης.

Μία ομάδα η οποία είχε ένα πολύ καλό πρότζεκτ με Αλμέιδα, Ντιέγκο Μερτεσάκερ, ωστόσο τίποτα εκείνο το βράδυ δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Ούτε το γκολ που δέχθηκε στο 32' λεπτό, ούτε η ταχύτητα ανάπτυξης των γηπεδούχων.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους Γερμανούς οι οποίοι κυρίως με στημένες μπάλες απειλούσαν την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε ριζικά.

Ο Ολυμπιακός με πρωτεργάτες τον Τζόρτζεβιτς, τον Στολτίδη και τον Κοβάσεβιτς, έβρισκε συνεχώς ανοικτούς διαδρόμους στην άμυνα της Βέρντερ. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Στολτίδη στο 72' μετά από «ριμπάουντ» μέσα στην μεγάλη περιοχή.

10 λεπτά αργότερα ο Χρήστος Πατσατζόγλου θα πετύχει ένα ιστορικό γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σέντρα του Ραούλ Μπράβο, μία κόντρα σε κάποιον αμυντικό και ο «Πάτσα» από τα περίπου 30 μέτρα θα στείλει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα των Γερμανών.

Στο 87' ο Ολυμπιακός θα βγάλει ακόμα μία αντεπίθεση και ο Κοβάσεβιτς θα γράψει το τελικό 1-3 και παράλληλα τον θρίαμβο.

Αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό των φίλων του.

Σήμερα καλείται να το κάνει ξανά! Να ξαναγράψει ιστορία με ολόχρυσα γράμματα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βάντερ, Πάσανεν, Μέρτεσακερ, Νάλντο, Τόσιτς, Φρινγκς, Φριτς (63' Μπορόβσκι), Γένσεν, Ντιέγκο, Ούγκο Αλμέιδα, Ρόσενμπεργκ (76' Σανόγκο).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86' Πάντος), Άντζας, Μπράβο, Ντομί (19' Σέζαρ), Λεντέσμα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (72' Κοβάτσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού: