Όταν ο Ολυμπιακός είχε αγγίξει το θαύμα κόντρα σε θηρία (vids)

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα θαύμα απόψε κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Θυμηθείτε τις τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν που είχε φτάσει πολύ κοντά να το κάνει.

Όταν ο Ολυμπιακός είχε αγγίξει το θαύμα κόντρα σε θηρία (vids)

«Να γράψουμε ιστορία στην Allianz Arena». «Ολυμπιακός είμαστε ήρθαμε για να νικήσουμε». Οι παραπάνω ατάκες ανήκουν στον Πέδρο Μαρτίνς και τον Κώστα Τσιμίκα αντίστοιχα και ειπώθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Αμφότεροι έβγαλαν τρομερή αυτοπεποίθηση για ένα ματς κόντρα σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου και σε ένα γήπεδο που δεν έρχονται πολλές ομάδες και μιλάνε ανοιχτά για τη νίκη.

Για τον Ολυμπιακό αυτό δείχνει δύο πράγματα. Πρώτα απ' όλα ότι αισθάνεται πως πλέον έχει αλλάξει επίπεδο και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο ακόμα κι αν παίζει στο γήπεδο του. Σέβεται τη Μπάγερν και την κάθε "Μπάγερν", αλλά αισθάνεται πως δεν θα χάσει μόνο από τη φανέλα της. Δεν βγάζει ηττοπάθεια και αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο για την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου.

Το δεύτερο είναι πως πράγματι πιστεύουν όλοι στις δυνατότητες τους. Ο προπονητής πιστεύει στους παίκτες και οι παίκτες στο πλάνο του. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι κάτι πολύ δυνατό και σημαντικό για τον Ολυμπιακό τόσο για το τώρα όσο και για το μέλλον του τη φετινή σεζόν, διότι θα έχει μπροστά του κι άλλα δύσκολα παιχνίδια που θα θέλει τα αποτελέσματα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός απόψε να κάνει κάτι με το οποίο θα γράψει ιστορία όπως είπε ο Μαρτίνς; Θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω και δεν θα σταθούμε στο διπλό στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Θα πάμε σε τρία ματς που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει, αλλά για λίγο δεν πήρε το αποτέλεσμα.

Στις 28/9/2005 ο Ολυμπιακός στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" είχε στην αγκαλιά του το βαθμό, αλλά τον έχασε στο φινάλε. Προηγήθηκε η Ρεάλ με γκολ του Ραούλ στο 9', ισοφάρισε ο Ολυμπιακός στο 48' με τον Καφέ, αλλά ο Σολδάδο στο 86' τον πλήγωσε κάνοντας το 2-1.

Στις 24/10/2007 ο Ολυμπιακός πάλι στο Μπερναμπέου έχασε 4-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε εκείνο το ματς που έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τοροσίδη και στο οποίο στο τέλος όλο το Μπερναμπέου τραγουδούσε το όνομα του Κασίγιας για τις φοβερές του αποκρούσεις στις ευκαιρίες του Κοβάσεβιτς.

Ένα από τα ματς που θυμάται καλά ο κόσμος είναι και αυτό στις 4/11/2014 όταν οι Πειραιώτες έχασαν 3-2 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Μέχρι το 61' η ομάδα του Πειραιά είχε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος δεν άντεξε την πίεση και ηττήθηκε.

Βλέπουμε ότι στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις οι Πειραιώτες ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος λύγισαν, ενώ στην άλλη είχε το βαθμό στο… τσεπάκι και τον έχασε πάλι στο τέλος. Το έχει αγγίξει το μεγάλο αποτέλεσμα και μάλιστα σε δύσκολες έδρες όπως είναι το Μπερναμπέου και το Τορίνο. Σαφώς και το Μόναχο έχει τη δική του δυσκολία και ίσως μεγαλύτερη, διότι αναφερόμαστε στην Μπάγερν με τη γερμανική νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία επομένως το έργο του είναι πιο δύσκολο.