Μπάγερν - Ολυμπιακός: Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής κόντρα στους «ερυθρόλευκους»

Ο Χάνσι Φλικ επέστρεψε στην Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι και κάνει ντεμπούτο ως πρώτος τεχνικός κόντρα στον Ολυμπιακό. Κάθε άλλο παρά άπειρος είναι. 

Μπάγερν - Ολυμπιακός: Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής κόντρα στους «ερυθρόλευκους»

Γεννημένος πρωταθλητής, καθώς ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Γερμανίας στη δεκαετία του 80. Γεννημένος για μάνατζερ καθώς αν δεν είχε επιλέξει το δρόμο των γηπέδων, θα ήταν υπάλληλος τραπέζης. Ήθελε, μάλιστα, να ολοκληρώσει τις απαραίτητες σπουδές, αλλά από την Στουτγκάρδη τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να διαλέξει, αλλιώς θα τον έβαζαν με τη δεύτερη ομάδα.

Εξαιρετικός επιθετικός χαφ, με ορισμένα πολύ ωραία γκολ και το ομορφότερο όταν πήγε - μετά την Μπάγερν - στην Κολονία. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω σοβαρών τραυματισμών.

Ο Χάνσι Φλικ που θα κοουτσάρει την Μπάγερν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Champions League έκανε αμέσως προσπάθεια για τα απαραίτητα διπλώματα προπονητή και εργάστηκε πολύ μέχρι να φτάσει να γίνει βοηθός του Λεβ στην Εθνική Γερμανίας το 2006 και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014. Τα επόμενα χρόνια είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή στην γερμανική ομοσπονδία, ενώ το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε πρόταση-ζωής. Να επιστρέψει στον πάγκο της Μπάγερν, ως άμεσος συνεργάτης του Κόβατς. Και τώρα διάδοχός του. Προσωρινά σύμφωνα με τους διοικούντες, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει σε τέτοιες περιπτώσεις τι μπορεί να συμβεί.

Ο Φλικ έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη του Ρουμενίγκε, όπως και του Ούλι Χένες, από πλευράς διοίκησης Μπάγερν. Με καλές σχέσεις και με τους ποδοσφαιριστές, ικανός να πάρει το καλύτερο δυνατό από αυτούς σε μια δύσκολη φάση για την ομάδα έπειτα από τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα και τις εξελίξεις με την απομάκρυνση Κόβατς. Είναι πιθανότατα μια υπηρεσιακή λύση, αλλά ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο Μόναχο και κάθε άλλο παρά στον Ολυμπιακό μπορούν να θεωρούν ότι αυτή η μεταβατική περίοδος στους Βαυαρούς θα είναι προπονητικά «ακέφαλη». Ο Φλικ πρόκειται για πολύπειρο προπονητή και έτοιμο να εμπνεύσει τους παίκτες του για να ανατραπεί το άσχημο κλίμα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι έτοιμος για «σκληρή επίθεση», αλλά και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί τα όποια προβλήματα υπάρχουν πάντα σε μια νέα συνεργασία. Έστω κι αν πρόκειται για αναβαθμισμένο ρόλο, όπως αυτός που ανατέθηκε στο 54χρονο τεχνικό.