Ολυμπιακός: Σε κακό timing πάει Μόναχο

Όταν μιλάμε για Μπάγερν, σταματάει οποιαδήποτε συζήτηση ότι βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» ή γίνεται το «έλα να δεις» λόγω της απόλυσης του Νίκο Κόβατς. Δυστυχώς, με τον Ολυμπιακό οι Γερμανοί θα επιχειρήσουν να κερδίσουν προσωπικά στοιχήματα…

Ολυμπιακός: Σε κακό timing πάει Μόναχο

Ποτέ δεν είναι καλό για μία ομάδα όταν ο αντίπαλος αλλάζει προπονητή. Πόσω μάλλον όταν ο αντίπαλος λέγεται Μπάγερν Μονάχου. Συμφωνούμε όλοι ότι οι Βαυαροί δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο τα τελευταία χρόνια. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε το προφανές: Είναι η… Μπάγερν! Τόσο απλά…

Όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη ομάδα, σταματάει οποιαδήποτε συζήτηση περί «κακού φεγγαριού» ή ότι τα αποδυτήριά τους είναι άνω – κάτω, επειδή απομακρύνθηκε ο Νίκο Κόβατς. Ακόμα και να μην ερχόταν η απόλυση του Κροάτη τεχνικού, την ίδια άποψη θα είχαμε.

Οι Βαυαροί μετά την ντροπιαστική ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξουν είναι να φέρουν θετικά αποτελέσματα άμεσα. Ο Ολυμπιακός πάει σε κακό timing στην Γερμανία, γιατί θα βρει μία Μπάγερν που θα αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα το παιχνίδι σε σύγκριση με το αν είχε ρίξει εκείνη την «πεντάρα» στην Άιντραχτ.

Δυστυχώς, αυτό είναι το κλίμα που εισπράττουμε από το Μόναχο. Οι παίκτες της Μπάγερν είναι στα… σχοινιά και ψάχνουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τη δική τους εξιλέωση. Θα επιχειρήσουν να κερδίσουν τα προσωπικά τους στοιχήματα, να επανέλθουν στις νίκες και να ηρεμήσουν κατά κάποιο τρόπο το απαιτητικό κοινό τους στο ματς της Τετάρτης. Αν δεν είχε έρθει το 5-1 από την Άιντραχτ, ίσως το μυαλό των Βαυαρών να ήταν στον αγώνα με την Ντόρτμουντ που ακολουθεί για το γερμανικό πρωτάθλημα. Τώρα έχει αλλάξει η κατάσταση.

Τον δε Κόβατς τον είχαν βάλει στο «σημάδι» εδώ και αρκετό καιρό οι οπαδοί της Μπάγερν. Με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, το παιχνίδι παίζεται στο… γήπεδο των ποδοσφαιριστών. Εκείνοι είναι που θα τα «ακούσουν» από τον κόσμο της Μπάγερν, σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τον Ολυμπιακό.

Από το πουθενά λοιπόν, οι Βαυαροί έχουν ένα έξτρα κίνητρο κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Ένα έξτρα κίνητρο που αν το συζητούσαμε την ημέρα της κλήρωσης, δεν θα το πίστευε κανένας ότι θα έδιναν έναν χαρακτήρα «must win» για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πού να το φανταζόμασταν στα τέλη Αυγούστου ότι η Μπάγερν θα δεχόταν πέντε γκολ από την Άιντραχτ; Δέκα χρόνια πέρασαν από την τελευταία «πεντάρα» σε αγώνα της Bundesliga. Τελικά, την δέχτηκαν παραμονή του ματς με τους Πειραιώτες. Γκαντεμιά!

Ο Ολυμπιακός φυσικά θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν στο Μόναχο. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει ότι η Μπάγερν πλέον θα είναι πιο λυσσασμένη για νίκη εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί από το Σάββατο (2/11). Ξέρει ότι οι παίκτες της θα επιχειρήσουν την Τετάρτη (6/11) να αποδείξουν στο χορτάρι, ότι δεν ήταν εκείνοι το πρόβλημα, αλλά ο πρώην πλέον προπονητής τους.

Όλα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό του Πορτογάλου, ο οποίος σίγουρα θα έχει να πει πολλά στους ποδοσφαιριστές του, έτσι ώστε να πάνε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν με όλες τους τις δυνάμεις μία Μπάγερν που θα «μασάει σίδερα» και θα ψάχνει το ξέσπασμα!