Οπωσδήποτε βαθμό με Μπάγερν

Το ΦΩΣ εξηγεί τους λόγους που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει κάτι από τις διπλές αναμετρήσεις με τους Βαυαρούς, για να μη χάσει το τρένο της 3ης θέσης στον όμιλο.

Οπωσδήποτε βαθμό με Μπάγερν

Για τον Ολυμπιακό προέχει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και όχι η Μπάγερν ή η ΑΕΚ που ακολουθούν. Το ματς με τους Κρητικούς στο Φάληρο είναι αυτό που τους «καίει» και με αυτό θα ασχοληθεί αποκλειστικά ο Πέδρο Μαρτίνς από τη Δευτέρα, όταν επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στις προπονήσεις. Αυτό φυσικά αφορά τους ποδοσφαιριστές. Ο Μαρτίνς από την πλευρά του κάνει ήδη την προεργασία και το σκάουτινγκ και για τα ματς που έρχονται μετά τον ΟΦΗ, γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δουλειά του. Στο Μόναχο είχε στείλει συνεργάτη του στο ματς με τη Χόφενχαϊμ για να παρακολουθήσει από κοντά την Μπάγερν.

Την ΑΕΚ επίσης την έχουν δει οι συνεργάτες του από κοντά. Όλα όμως στην ώρα τους θα γίνουν. Ο Μαρτίνς στις ομιλίες του προς τους ποδοσφαιριστές θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον ΟΦΗ. Εμείς από την πλευρά μας θα πάμε λίγο πιο μπροστά και θα δώσουμε έμφαση στο παιχνίδι με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη, που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό ως προς το ευρωπαϊκό μέλλον των Πειραιωτών! Όταν έγινε η κλήρωση, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα στον Ολυμπιακό αν οι Βαυαροί έφευγαν με το διπλό από το Φάληρο. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την ήττα στο Βελιγράδι, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν έστω έναν βαθμό, για να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τελικά το τρένο της 3ης θέσης! Εξηγούμαστε:

Η Μπάγερν σε περίπτωση που μαζέψει έξι βαθμούς από τις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό (σ.σ. στο Μόναχο δεν έχει κανένας την απαίτηση να πάρει αποτέλεσμα η ομάδα του Μαρτίνς), τότε θα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι στο ματς της 5ης αγωνιστικής Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν, εκεί όπου θα «καίγονται» για βαθμό οι Σέρβοι για να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την 3η θέση, οι Βαυαροί θα κάνουν το ταξίδι στο Βελιγράδι χωρίς να έχουν το παραμικρό ίχνος ενδιαφέροντος! Εκεί το πιθανότερο είναι ο Νίκο Κόβατς να πάει με τις «ρεζέρβες», να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του για το ματς με τη Λεβερκούζεν που ακολουθεί τρεις μέρες αργότερα και να δώσει κατ’ επέκταση τη δυνατότητα στον Ερυθρό Αστέρα να ελπίζει ότι μπορεί να «τσιμπήσει» έναν βαθμό.

Η Μπάγερν σε περίπτωση που δεν κερδίσει στο Καραϊσκάκη (ήττα ή ισοπαλία) και κερδίσει στο Μόναχο, τότε θα πάει στο Βελιγράδι για να «καθαρίσει» την πρωτιά. Οπότε θα το δει με την ανάλογη σοβαρότητα και θα πάει αναγκαστικά με όλα της τα αστέρια στη Σερβία. Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι η Τότεναμ θα κάνει το καθήκον της στις διπλές αναμετρήσεις με τον Ερυθρό Αστέρα και θα πάρει εξάποντο. Άλλωστε, οι Λονδρέζοι στο σημείο που έχουν φτάσει ξέρουν πολύ καλά ότι δεν χωράει άλλη γκέλα, γιατί θα βάλουν σε κίνδυνο το μέλλον τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκουράσει παίκτες ο Ποτσετίνο στα δύο ματς με τους Σέρβους, όπως έκανε έως έναν βαθμό στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.

Με λίγα λόγια είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες δύο αγωνιστικές στον 2ο όμιλο, γιατί εκεί θα κριθούν πολλά για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη. Αν θα του αρκεί δηλαδή για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ μία νίκη με… μισό-μηδέν κόντρα στους Σέρβους ή αν θα του χρειαστεί νίκη με δύο γκολ διαφορά. Δυστυχώς, το τρίτο γκολ του Ερυθρού Αστέρα στις καθυστερήσεις ήταν το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να γραφτεί ως επίλογος στην ήττα του Ολυμπιακού. Αν έχανε με 2-1, τώρα μπορεί να μην κάναμε όλη αυτήν την ανάλυση και να αρκούσε στους Πειραιώτες μία απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Αστέρα. Το τρίτο γκολ περιπλέκει τα πράγματα, σε περίπτωση που ο Ερυθρός Αστέρας «τσιμπήσει» βαθμό από Μπάγερν ή Τότεναμ.