Να μην αναστήσουν και τον Άρη - Ο Μαρτίνς, ο Μεριά και η αλητεία του Μάριν

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον Μαρτίνς την ανάσταση Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα από τον Ολυμπιακό, τον Μπενζιά, τον Σεμέδο, τον διαιτητή Μπαστιάν, αλλά και το "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό" που -εν τέλει- έκανε κακό στον Ολυμπιακό...

Να μην αναστήσουν και τον Άρη - Ο Μαρτίνς, ο Μεριά και η αλητεία του Μάριν

Επιστρέφοντας με το τσάρτερ του Ολυμπιακού πολλές ανάκατες σκέψεις κυριαρχούσαν στο μυαλό μας, βλέποντας τον Μπενζιά στον έλεγχο διαβατηρίων, τον Τσιμίκα με παντόφλα, λόγω πρησμένου ποδιού, τον Σεμέδο και τον Μαρτίνς, που όπως όλοι οι προπονητές είναι οι πατεράδες της ήττας, σε αντίθεση με τους παίκτες που απολαμβάνουν τις νίκες, αλλά και το κλίμα αδελφοποίησης στο Βελιγράδι.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά

  1. Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες ανέστησε δυο ομάδες, τον ημιθανή Παναθηναϊκό και τον γεμάτο προβλήματα Ερυθρό Αστέρα, καλό θα ήταν να μην αναστήσει και τον Άρη που ζει υπό πίεση μετά από την ήττα-ανατροπή με τη Λάρισα. Στον Άρη παίζουν δυο πρώην του Ολυμπιακού Φετφατζίδης και Ιντέγε και γνωρίζετε πολύ καλά τις συμβαίνει με τους πρώην, αν και ο δεύτερος έφυγε μετά από δική του επιθυμία. Και θεωρητικά ο Άρης θεωρείται φιλικό κλαμπ με τον Ολυμπιακό και θα κάνουν τα πάντα να αποδείξουν το αντίθετο.

  2. Πάμε στον Μαρτίνς που γνωρίζει καλά ότι πρώτος στόχος του κλαμπ είναι το πρωτάθλημα και όχι η Ευρώπη, άρα προτεραιότητα ήταν το ματς με τον Άρη, παρά με τον Ερυθρό Αστέρα. Συνυπολογίστε ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν μόλις ένα ματς την εβδομάδα μετά την παταγώδη αποτυχία τους στην Ευρώπη και οι παίκτες τους είναι ξεκούραστοι. Αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν από τον Ιούλιο και πρέπει να αντέξουν ως τον Μάιο, αφού υπάρχουν φέτος και τα πλέι οφς. Άρα κάποιοι πρέπει να ξεκουραστούν και κάποιοι να παίξουν, γι αυτό και αποκτήθηκαν. Ορθώς έβαλε αυτή την ενδεκάδα στο Βελιγράδι, αλλά ίσως δεν διαχειρίσθηκε καλά το ματς μετά την αποβολή του Μπενζιά, όπως έγραψε και ο Χρήστος Μεγγλίδης στο άρθρο του Τα λάθη του Μαρτίνς δεν ήταν στην αρχή. Ο Πορτογάλος έδειξε καλά δείγματα η μπάλα που παίζει ο Ολυμπιακός αρέσει σε όλους, άρα αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο με τα λάθη και τα καλά του. Αυτή βέβαια είναι η μοίρα όλων των προπονητών.

  3. Ο Μεριά έκανε τρία καθοριστικά λάθη στα ματς με την Τότεναμ, τον Παναθηναϊκό και τον Eρυθρό Αστέρα. Το κακό με τον Αφρικανό είναι ότι παίζει συνεχώς και δεν ξεκουράζεται, αφού ο Σισέ βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο Μαρτίνς δεν εμπιστεύεται τον Αβραάμ και εκ τούτου κακώς δεν δήλωσε τον Μπα στην Ευρώπη. Ο Μεριά τα έκανε όλα στραβά σε λάθος μεριά. Έχασε το γκολ στο 1-1 και έκανε διπλή γκάφα στο πρώτο γκολ του Αστέρα με την ανόητη απομάκρυνση του, αλλά και από το γεγονός ότι η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του και μάλιστα άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Σα. Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Οι φανέλες των Σέρβων στους Έλληνες οπαδούς (vid)

  4. Να μη τα ρίχνουμε όμως όλα στον Μεριά, αφού για το 2ο και 3ο γκολ φταίει ο Σεμέδο που δεν έδιωξε με κεφαλιά τη μπάλα και την άφησε στους σκόρερς. Την πρώτη φορά πήδηξε μαζί με τον Τοροσίδη και τη δεύτερη με τον Μπουχαλάκη. Κι αυτός χρειάζεται ξεκούραση και προέρχεται από τραυματισμό και επέμβαση στο πόδι.

  5. Ο διαιτητής Μπαστιάν ήταν αυτός που έδωσε το πέναλτι στο Καραϊσκάκης και ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Μίλαν, αλλά όλως περιέργως στο Βελιγράδι καταδίκασε τον Ολυμπιακό με την αυστηρή κίτρινη κάρτα στον Μπενζιά στο 58΄. Κακώς οι αιφνιδιασμένοι παίκτες δεν τον πίεσαν να πάει στο Var. Πώς δείχνεις κύριε κόκκινη κάρτα για ένα απλό φάουλ και καταδικάζεις μια ομάδα να παίξει με 10 ποδοσφαιριστές για παραπάνω από μισή ώρα;

  6. Όλο αυτό το κλίμα της αδελφοποίησης έκανε κακό μόνο στους παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιξαν χαλαρά σε αντίθεση με αυτούς του Αστέρα που αγωνίστηκαν ''πυξ λαξ'' με αποκορύφωμα την ενέργεια του αλήτη Μάριν, που εσκεμμένα χτύπησε τον Τσιμίκα και λίγο έλειψε να του κόψει τη μπάλα. Αν η ενέργεια του Μπενζιά κύριε Μπαστιάν επέφερε κόκκινη κάρτα, γιατί χαριστήκατε στον “εγκληματία” Γερμανό με μια κίτρινη; Μήπως κάτι σας ενόχλησε και πήγατε στη Σερβία προκατειλημμένος κατά της ελληνικής ομάδας; Οι Σέρβοι βγήκαν κερδισμένοι διπλά και αγωνιστικά και ηθικά. Κέρδισαν και φώναζαν “Ολυμπιακός” στο τέλος του αγώνα.

    ΥΓ : Ο δρόμος για το φινάλε της περιόδου είναι μακρύς. AEK και ΠΑΟΚ έχουν ένα ματς την εβδομάδα και ο Μαρτίνς πρέπει να χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του για να μη ... σκάσει η ομάδα. Φυσικά και θα κριθεί, πάντα βέβαια εκ του ασφαλούς για τους κριτές, εκ του αποτελέσματος και πολλοί θεωρούν ότι κακώς δεν έκανε ροτέισον με τον Παναθηναϊκό και κακώς το έκανε με τον Ερυθρό Αστέρα.