«Πετάει» για τον «τελικό» με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν το πρωί της Δευτέρας (30/9, 11.00) με πτήση τσάρτερ για το Βελιγράδι, με στόχο να «κλειδώσουν» σε πρώτη φάση την 3η θέση στον Β’ Όμιλο του Champions League.

«Πετάει» για τον «τελικό» με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «τελικός» ο αγώνας του «Μαρακανά» (1/10, 22.00). Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα, τότε θα έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρώτο ρεαλιστικό στόχο στην πορεία του στους ομίλους του Champions League: Την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Σε περίπτωση διπλού ο Ολυμπιακός, θα βρίσκεται στο +4 από τον Ερυθρό Αστέρα και με δεδομένο ότι οι Σέρβοι θα έχουν το τελευταίο ματς στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη, τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να αυτοκτονήσουν οι Πειραιώτες για να μην βγει νοκ άουτ η ομάδα του Βελιγραδίου.

Στα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς πάντως δεν είναι «τελικός» το ματς. Ωστόσο, η πρόθεσή του να πάει με την ενδεκάδα που έφερε 2-2 με την Τότεναμ και τράβηξε το μεγαλύτερο κουπί από το ξεκίνημα της σεζόν, δείχνει ότι το αντιμετωπίζει το παιχνίδι σαν «τελικό». Θέλει να βάλει τα πιο «γερά χαρτιά» του στο χορτάρι του «Μαρακανά», έτσι ώστε να… ξεμπλέξει μία ώρα αρχύτερα από τον Ερυθρό Αστέρα που τουλάχιστον από την πλευρά του το βλέπει το ματς με τον Ολυμπιακό σαν τελικό.

Ο Μαρτίνς στην τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση δεν έδειξε απολύτως τίποτα ως προς την ενδεκάδα και δεν πρόκειται να δείξει ούτε στην προπόνηση που θα γίνει στο «σπίτι» του Ερυθρού Αστέρα.

Άλλωστε, αν έχει αποφασίσει όντως να πάει με την ίδια ενδεκάδα, δεν πρόκειται να γίνει «σοφότερος» αν τους δοκιμάσει σε μία προπόνηση, μιας και έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Σε ποιους αναφερόμαστε; Στους Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα και Γκερέρο.

Αν θα μπορούσε να γίνει μία αλλαγή, αυτή θα ήταν ο Ελ Αραμπί. Οτιδήποτε άλλο θα προκαλούσε έκπληξη.