«Ύμνοι» για Μαρτίνς, Ποντένσε και Βαλμπουενά σε Πορτογαλία και Γαλλία

Σε Πορτογαλία και Γαλλία εκθειάζουν τους Πέδρο Μαρτίνς, Ντάνιελ Ποντένσε και Ματιέ Βαλμπουενά. Τα ρεκόρ συνεχίζονται.

«Ύμνοι» για Μαρτίνς, Ποντένσε και Βαλμπουενά σε Πορτογαλία και Γαλλία

Ο Μαρτιέ Βαλμπουενά συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και είναι ο άνθρωπος που οδηγεί τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες.

Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, στο 100ο ευρωπαϊκό παιχνίδι της καριέρας του, ο 35χρονος άσος κατάφερε να βρει τον τρόπο να απελευθερωθεί από το πλάνο «φυλάκισης» του που είχε φτιάξει ο Ποτσετίνο και μετατράπηκε σε πρωταγωνιστής μέχρι την ισοφάριση.

Με την ασίστ στον Ποντένσε και το γκολ με το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε, έφτασε να έχει συμμετοχή στα 13 από τα 22 φετινά γκολ του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις! Κατόρθωμα αξιοζήλευτο με τις προσδοκίες να αυξάνονται ενόψει Παναθηναϊκού. Στην Γαλλία υπήρξαν χτες πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρόλο του Βαλμπουενά στο ματς με την Τότεναμ. Με τίτλους όπως «Βαλμπουενά, το κερδισμένο στοίχημα για τον Ολυμπιακό», αλλά και «ο Βαλμπουενά έλαμψε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ανάλογα ήταν τα εγκωμιαστικά σχόλια στην Πορτογαλία τόσο για τον Μαρτίνς, όσο και για τον Ποντένσε: «Δε φοβήθηκε την Τότεναμ ο Μαρτίνς» έγραψε η «Ρέκορντ», αλλά και άλλες ιστοσελίδες ότι «ο προπονητής του Ολυμπιακού έφτιαξε τη ζωή των Ελλήνων εναντίον των Άγγλων».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού για μια ακόμα φορά κατάφερε να μη χάσει από αγγλική ομάδα (με την Μαρίτιμο εναντίον της Νιούκαστλ, με τον Ολυμπιακό κόντρα σε Μπέρνλι και Τότεναμ), ενώ με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη είναι αήττητος σε 10 αγώνες (7 νίκες και 3 ισοπαλίες) στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και με μόλις 3 ήττες σε 19 ματς συνολικά (από Μίλαν στα τελευταία λεπτά με 3-1, από Μπέτις και Ντιναμό Κιέβου 1-0). «Ο Πέδρο Μαρτίνς αρνείται να χάσει στο Ναό», έγραψε σε αποθεωτικό μήνυμά της για τον προπονητή της ομάδας η ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media.

Και τέλος ο Ποντένσε του οποίου η απόδοση ήταν μια από τις κορυφαίες της καριέρας του στον Ολυμπιακό: «Έλαμψε στην εντός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Τότεναμ», έγραφαν οι συμπατριώτες του, ενώ στην Αγγλία εκθειάστηκε εκτενώς το ταλέντο του. Αυτό ήταν το δευτερό του γκολ φέτος στην Ευρώπη αφού είχε σκοράρει και με την Κράσνονταρ, ενώ πέρυσι είχε σκοράρει μόνο μία φορά σε όλη τη σεζόν (πάλι με Άγγλους, κόντρα στην Μπέρνλι).