Ούτε φόβος ούτε ενθουσιασμός

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, μερικές σκέψεις...

Ούτε φόβος ούτε ενθουσιασμός

Το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο. Η Τότεναμ είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ο Ολυμπιακός την πετυχαίνει σε περίοδο ανόδου, καθώς δείχνει ότι έχει μπει σε καλό ρυθμό έπειτα από ένα περίεργο και αλλοπρόσαλλο ξεκίνημα στην Premier League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να παρουσιάσει μια ομάδα πολύ δυνατή αμυντικά και με στόχο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. «Είναι σίγουρο ότι κάνουμε ευκαιρίες», δήλωσε με αποφασιστικότητα ο Πορτογάλος. Μπορεί να παίζει για πρώτη φορά στη διοργάνωση και ο ίδιος, αλλά είναι βέβαιο ότι παρότι ΄χει και ο ίδιος λογικά ενθουσιασμό, δεν θα κάνει το λάθος του Χάσι με την Σπόρτινγκ να υπερεκτιμήσει καταστάσεις.

Περιμένουμε έναν Ολυμπιακό πολύ «σφιχτό» στο παιχνίδι του και με ισορροπία στις γραμμές και στην τακτική. Όπως είχε συμβεί στην περσινή πρεμιέρα με την Μπέτις, η οποία είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή, αλλά δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα, ούτε όταν οι Πειραιώτες έμειναν δέκα στο γήπεδο με την αποβολή του Τσιμίκα.

Η Τότεναμ θα παίξει επιθετικά, αλλά ο Ποτσετίνο ξέρει ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η ομάδα του. Φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέντευξη που έδωσε στο Φάληρο. Ο άνθρωπος έχει διαβάσει καλά τον Ολυμπιακό και δεν τον υποτιμά ούτε για αστείο. Έχει μελετήσει λεπτομερώς τον τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας και έχει αποφασίσει πώς πρέπει να παίξει για να πάρει τη νίκη και να μην έχει τα περσινά παθήματα στον όμιλο, διότι η Τότεναμ παραλίγο να αποκλειστεί με το κακό ξεκίνημά της και πριν από την τρομερή αντεπίθεση για τις προκρίσεις μέχρι τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι παθιασμένος, να τρέξει και να είναι αποφασιστικός σε κάθε φάση. Και να είναι προσηλωμένος σε κάθε φάση. Κάθε λεπτομέρεια του αγώνα έχει τη σημασία της. Κι όπως έγραψα στο «ΦΩΣ» ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια καλύτερη ομάδα, αλλά έχει νικήσει και καλύτερες από την Τότεναμ...