Στο τρανζίσιον θα χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Τότεναμ

Οι Λονδρέζοι έχουν δείξει σε παιχνίδια που θεωρούν ότι είναι του χεριού τους, να μην είναι τόσο συνεπείς στο αμυντικό τρανζίσιον και είναι ένας από τους τομείς που θα προσπαθήσει να τους «χτυπήσουν» οι «ερυθρόλευκοι».

 

Στο τρανζίσιον θα χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Τότεναμ

Η Τότεναμ δεν είναι η τέλεια ομάδα. Σίγουρα έχει όλο το «πακέτο» για να θεωρηθεί φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως όλες οι ομάδες, έχει κι εκείνη τις αδυναμίες της.

Μία εξ αυτών είναι όταν αισθάνεται ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη. Ο Ποτσετίνο στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι σέβεται τον Ολυμπιακό και πώς αν δεν προσέξουν οι παίκτες του, τότε θα υποφέρουν στο Καραϊσκάκη.

Το προηγούμενο διάστημα τα ρεπορτάζ στο Νησί έβγαζαν μία δόση υπεροψίας, η οποία προφανώς να προερχόταν και από το «στρατόπεδο» των «πετεινών». Η ουσία είναι ότι στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, η Τότεναμ όταν δεν νιώθει τρομερή πίεση από τον αντίπαλό της, τότε χαλαρώνει αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Συγκεκριμένα, στο αμυντικό τρανζίσιον δείχνει μία απειθαρχία. Αργές επιστροφές, άλλες φορές δεν υπάρχουν καν επιστροφές και όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στην κόντρα επίθεση.

Άλλωστε, έχει ποδοσφαιριστές που χάρη στην ταχύτητά τους, όπως οι Μασούρας και Ποντένσε, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία αντεπίθεση με αξιώσεις.

Αυτή η χαλαρότητα – επαναλαμβάνουμε - εμφανίζεται από πλευράς Τότεναμ όταν νιώθει ότι δεν απειλείται ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Όταν όμως παίζει απέναντι στην Σίτι ή στην Μπαρτσελόνα ή στην Ρεάλ, τότε ακόμα και ο Χάρι Κέιν εμφανίζεται να μαρκάρει κάτω από τη σέντρα.