Τους «έχει» τους Άγγλους ο Βαλμπουενά!

Ο Γάλλος που θα πάρει φανέλα βασικού κόντρα στην Τότεναμ (18/8, 19.55), έχει χτίσει μία πολύ καλή παράδοση απέναντι σε ομάδες από το Νησί, τόσο ως παίκτης της Μαρσέιγ όσο και ως μέλος των «τρικολόρ».

Τους «έχει» τους Άγγλους ο Βαλμπουενά!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα δώσει το βράδυ της Τετάρτης (18/9, 19.55) την 46η παράστασή του στο Champions League και το αξιοσημείωτο με τον Γάλλο αστέρα του Ολυμπιακού είναι ότι έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή του διαδρομή να χτίσει μία πολύ καλή παράδοση με αντιπάλους ομάδες από την Αγγλία.

Ο 35χρονος άσος έχει κερδίσει την Λίβερπουλ στο Άνφινλντ με 1-0, όταν φορούσε τη φανέλα της Μαρσέιγ. Μάλιστα εκείνος ήταν που με το «χρυσό» γκολ του είχε χαρίσει τη νίκη σε μία εκπληκτική βραδιά για την Ολιμπίκ τον Οκτώβριο του 2007.

Επίσης, έχει νικήσει ως γηπεδούχος με 1-0 την Τσέλσι στο Βελοντρόμ, ενώ και εκτός έδρας έχει πάρει 0-0 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Όλα αυτά με τη φανέλα της Μαρσέιγ.

Τα καλά αποτελέσματα του Βαλμπουενά απέναντι σε αγγλικές ομάδες δεν περιορίζονται μόνο σε συλλογικό επίπεδο. Και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, ο Ματιέ είχε σκοράρει σε φιλική νίκη της Γαλλίας (2-1) επί των «λιονταριών» μέσα στο Γουέμπλεϊ το 2010! Τότε μάλιστα είχε συμπαίκτη τον Γιορίς που είναι τερματοφύλακας της Τότεναμ.

Οπότε, θέλει να συνεχίσει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων κόντρα σε αγγλικές ομάδες και το βράδυ της Τετάρτης (18/9), εκεί όπου θα παίξει για 100ή φορά σε διοργάνωση της UEFA (Champions League, UEFAή Europa League).