Ο Κριστιάνο, ο Μαρτίνς και οι άλλοι Πορτογάλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος που θα λάβει μέρος στο Champions League και έχει στο ρόστερ του τους περισσότερους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές.

Ο Κριστιάνο, ο Μαρτίνς και οι άλλοι Πορτογάλοι του Ολυμπιακού

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Champions League, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα κάνει σέντρα και ήδη η ποδοσφαιρική Ευρώπη περιμένει πως και πως την έναρξη της, εκεί που συμμετέχουν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και προπονητές της Ηπείρου μας.

Πορτογαλική ιστοσελίδα έκανε αφιέρωμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Συγκεκριμένα στο φετινό Champions League θα λάβουν μέρος 24 Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές και δύο Πορτογάλοι προπονητές, οι οποίοι θα υπηρετήσουν 15 ομάδες.

Φυσικά στην κορυφή αυτής της λίστας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι μακράν ο κορυφαίος όλων που θα λάβουν μέρος στο Champions League. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν η Πορτογαλία έχει επτά περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Οι επτά παίκτες που δεν είχαν παίξει πέρσι στο Champions League ανήκουν σε δύο μόλις ομάδες. Οι τέσσερις στον Ολυμπιακό και είναι οι Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο και Ποντένσε και οι τρεις στη Λιλ, οι Ντζάλο, Φόντε και Ρόσα.

Ο Ολυμπιακός και η Λιλ είναι οι ομάδες που έχουν τους περισσότερους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους με τους Πειραιώτες να έχουν και προπονητή από τη χώρα της Ιβηρικής.

Αναλυτικά ανά γκρουπ οι Πορτογάλοι παίκτες που θα λάβουν μέρος

Group B: Τομανέ (Ερυθρός Αστέρας), Ζοσέ Σα, Μπρούνο Γκασπάρ, Ρούμπεν Σεμέδο και Ντανιέλ Ποντένσε (Ολυμπιακός)

Group C: Ίβο Πίντο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ζοάο Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Group D: Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ζοάο Μάριο και Έντερ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Group Ε: Μάριο Ρουί (Νάπολι)

Group F: Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Νέλσον Σεμέντο (Μπαρτσελόνα)

Group G: Άντονι Λόπες (Λιόν)

Group Η: Μπρούνο Βαρέλα (Άγιαξ) Τιάγκο Ντζάλο, Ζοσέ Φοντέ, Ρενάτο Σάντσες (Λιλ, Τιερί Κορέια, Γκονζάλο Γκέδες (Βαλένθια)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Group Β: Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Group C: Λουίς Κάστρο (Σαχτάρ Ντόνετσκ)