Η ευτυχία να έχει ο Ολυμπιακός τον Καρεμπέ!

Ο ρόλος του στην απόκτηση του Λοβέρα ήταν καθοριστικός, αφού έκανε δέκα τηλέφωνα σε φίλους του – παγκόσμιες προσωπικότητες για να κλείσει ο Ολυμπιακός τον Αργεντινό μέσα σε… 24 ώρες.

Η ευτυχία να έχει ο Ολυμπιακός τον Καρεμπέ!

Η βιτρίνα ενός συλλόγου δεν είναι μόνο τα αποτελέσματά της στον αγωνιστικό χώρο. Είναι και οι άνθρωποι που φροντίζουν για την διαφήμισή του, είναι οι άνθρωποι που στελεχώνουν το κλαμπ, είναι όλοι όσοι τον εκπροσωπούν σε διάφορα φόρουμ όπου συμμετέχουν οι κορυφαίοι των κορυφαίων.

Ο Ολυμπιακός ανήκει σε αυτό το «κλειστό» κλαμπ. Η παρουσία του Κώστα Βερνίκου και του Νίκου Γαβαλά στο MediaForumστα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας μετά από πολλά χρόνια, δείχνει τα βήματα που γίνονται προς τα εμπρός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι φοβερό το συναίσθημα να κάθεσαι σε ένα τραπέζι και να συζητάς με τους διευθυντές επικοινωνίας της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν, της Ρεάλ, της Λίβερπουλ, της Τσέλσι, της Ατλέτικο και όλων αυτών των «κολοσσών».

Ο Ολυμπιακός καθημερινά προσπαθεί να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο, όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και εκτός. Σε θέματα μάρκετινγκ, προώθησης του «brand name» κλπ. Εδώ και πολλά χρόνια η κίνηση – ματ έχει γίνει βεβαίως με την παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ στο ερυθρόλευκο δυναμικό.

Ο Γάλλος όσο λαμπερός είναι όπου εμφανίζεται, άλλο τόσο αθόρυβη δουλειά κάνει. Για παράδειγμα, την τελευταία διετία δεν ήταν καθοριστικός μόνο στην υπόθεση του Πέδρο Μαρτίνς, όταν ύψωσε ασπίδα προστασίας πέρσι το καλοκαίρι που άρχισαν κάποιες μουρμούρες επειδή οι «ερυθρόλευκοι» δέχονταν «τεσσάρες» από την Γκενκ και την Αϊντχόφεν στα φιλικά προετοιμασίας.

Ο Καρεμπέ όταν σηκώνει το τηλέφωνο και μιλάει ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σε θέματα μεταγραφικής φύσεως και όχι μόνο, ξέρουμε προκαταβολικά ότι ο συνομιλητής του θα κάτσει να τον ακούσει με θρησκευτική ευλάβεια. Γιατί πολύ απλά είναι ο Καρεμπέ!

Αφορμή για το σημερινό blogστάθηκε η αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος ο Γάλλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Ισπανία με αφορμή τη μεταγραφή του Μάξι Λοβέρα. Στην Αργεντινή είχε πρωτοβγεί το θέμα ότι ο Κριστιάν είχε πάρει τον πρόεδρο της Ροζάριο για να τον ρωτήσει για τις απαιτήσεις της για τον 20χρονο επιθετικό. Και τελικά όντως μέσα σε 24 ώρες έγινε η μεταγραφή!

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι προτού μιλήσει με τον πρόεδρο της Ροζάριο, έσπευσε να μιλήσει με τον Βερόν, τον Ρεδόντο και τον Σορίν για να πληροφορηθεί για το τι… ψάρια πιάνει ο Λοβέρα. Μίλησε επίσης και με τους Καμπιάσο, Ιμπαγάσα, οι οποίοι έχουν περάσει από τον Πειραιά.

Το να σηκώνεις το τηλέφωνό σου και να μιλάς όμως με προσωπικότητες όπως ο Βερόν, ο Ρεδόντο και ο Σορίν, είναι ένα προνόμιο που δεν το έχει καμία άλλη ελληνική ομάδα.

Οπότε, ο Λοβέρα δεν φέρει μόνο την υπογραφή του Μαρτίνς ή του Τσόρι, αλλά και ποδοσφαιράνθρωπων όπως οι Βερόν, Ρεδόντο, Σορίν, Καμπιάσο και Ιμπαγάσα. Ο 20χρονος επιθετικός λοιπόν, καλείται να βγάλει ασπροπρόσωπο πολύ κόσμο το προσεχές διάστημα.