Ο… χορός εκατομμυρίων του Champions League και ο Ολυμπιακός

Το μπάτζετ των Πειραιωτών και τα τεράστια μεγέθη, Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ. «Τρελά» νούμερα από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, απίστευτος ο βαθμός δυσκολίας.

Ο… χορός εκατομμυρίων του Champions League και ο Ολυμπιακός

Η λάμψη του Champions League είναι μεγάλη και κάθε σύλλογος θέλει να συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει με εμφατικό τρόπο στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και απέναντι του θα βρει μεγαθήρια της Ηπείρου μας.

Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ είναι δύο από τους συλλόγους που θα βρεθούν στο δρόμο της ομάδας του Πειραιά. Δύο ομάδες που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει την υπέρβαση, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Λένε ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα και μέχρι ενός σημείου μπορεί και να ισχύει αυτό, διότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που επιτρέπει σε κάθε σύλλογο να ονειρεύεται. Από την άλλη, όμως, όταν αναφερόμαστε σε τεράστια μπάτζετ και ποσά που ξεφεύγουν από κάθε λογική τότε γίνεται αντιληπτό πως και τα χρήματα παίζουν μπάλα.

Συγκεκριμένα το ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου κοστίζει 866.700.000€ και της Τότεναμ 979.500.000€. Το μπάτζετ του Ολυμπιακού είναι στα 79.700.000€ και του Ερυθρού Αστέρα στα 57.000.000€. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά και του Βελιγραδίου έχουν από τα χαμηλότερα μπάτζετ σε όλο το Champions League.

Για να αντιληφθείτε τα μεγέθη χαμηλότερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό έχει ο Ερυθρός Αστέρας, η Σλάβια Πράγας που είναι στα 40.600.000€ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι στα 74.000.000€. Από ‘κει και πέρα η κατάσταση ξεφεύγει και τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα για να καταλάβετε τα μεγέθη και τον βαθμό δυσκολίας που έχει το Champions League…